hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mut Halk Eğitim Merkezi'nden el emeği satış noktası

    Mut Halk Eğitim Merkezinden el emeği satış noktası
    expand

    Mut Halk Eğitim Merkezi'nden el emeği satış noktası

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Murat SÖZERİ/MUT,(Mersin),(DHA)- MERSİN’in Mut ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından El Emeği Yöresel Ürünler Sergi ve Satış Noktası açıldı.
    İlçeye bağlı Yapıntı Mahallesi D-715 karayolu üzerindeki satış noktasının açılışına Mut Kaymakamı Muammer Köken, Belediye Başkanı Volkan Şeker, Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin,  Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ekrem Bayır, Mal Müdürü Hürriyet Şenel, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
    Açılışta konuşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Tuna Mutluyol, Mut halkının kadınlarının el emeği ürünleri ile Mut’un yöresel ürünleri satabilmek amacıyla bu satış noktasını yaptıklarını belirterek, "Burada hem ürünlerimizi sergileyeceğiz hem de dileyen sadece gezmek amacıyla burayı ziyaret edebilecek” dedi. Mut Kaymakamı Muammer Köken’de ilçede var olan kaynakları nasıl değerlendirebilecekleri araştırdıkları ve bu çalışmanın ortaya çıktığını belirtti. Kaymakam Köken, "Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünü ziyaretim sırasında üretilen ürünlerin paraya dönüşmediğini gördük. İlçemizde marjinal üretim denilen 50 kilometrelik yerel üretimi destekleyeceğiz. Corona virüs sürecinde üretimi artırmak için çabalarımız arttı. İlçede zeytin, zeytinyağı gibi yöresel ürün üreten firmalarımız da burada ürünlerinin satışını yapabilecek” diye konuştu.
    Yerel ürünler satış noktasının hafta için 09.00 ile 16.00 saatleri arasında açık olacağı belirtildi. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow