hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mut OSB'ye destek talebi

    Mut OSBye destek talebi
    expand

    Mut OSB'ye destek talebi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Murat SÖZERİ/MUT(Mersin),(DHA) - MERSİN'de AK Parti Mut İlçe Başkanı Soner Solak, ilçede yapım çalışmaları devam eden Mut Organize Sanayi Bölgesi (OSB) altyapısının Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bir an önce tamamlanması gerektiğini söyledi.
    İlçede görev yapan ulusal ve yerel gazetecilerle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir araya gelen AK Parti Mut İlçe Başkanı Soner Solak ve yönetimi kurulu üyeleri, ilçenin sorunları ve yapılması gerekenler üzerine bilgi alışverişinde bulundular.
    Toplantıda konuşan Başkan Soner Solak, ilçede yapımı devam eden OSB'nin gerek ilçe için gerekse bölge için önemine dikkat çekti. Başkan Solak, "Bilindiği gibi Mut OSB'nin bir an önce hayata geçmesi, burada yaratacağı istihdam için çok önemli. Mut'tan sadece Karaman'a iş için 5 binin üzerinde insanımız taşındı. Bir kısmı günlük olarak gidip geliyor. OSB'nin trafo ve elektrik altyapısı çalışmaları devam ediyor. Bu yıl içinde tamamlanması planlanıyor. Şimdi esas görev Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne düşüyor. OSB'nin yol ve altyapı çalışmasını bir an önce tamamladığı takdirde, sanayiciler buradan yer alımları ve çalışmalara başlayacaklar. O nedenle  Büyükşehir Belediyesi'nin bu konudaki çalışmalarını hızlandırarak, altyapı çalışmalarına öncelik vermesini istiyoruz" dedi.
    Başkan Solak, ilçeye gelecek olan doğalgazın boru hattı ihalesinin de şubat ayı başında yapılmasının kesinleştiğini kaydetti. İlçede hükümet tarafından yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında da bilgi veren Solak, daha sonra gazetecilerle fikir alışverişinde bulundu.

    FOTOGRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow