hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mut Uluslararası Karacaoğlan Sanat Sempozyumu başladı

    Mut Uluslararası Karacaoğlan Sanat Sempozyumu başladı
    expand

    Mut Uluslararası Karacaoğlan Sanat Sempozyumu başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Murat SÖZERİ/MUT(Mersin)(DHA) - MUT ilçesinde Uluslararası Sanat, Kültür, Eğitim ve Müzecilik Derneği (USKEM) tarafından bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Karacaoğlan Sanat Sempozyumu başladı.
    Uluslararası Sanat, Kültür, Eğitim ve Müzecilik Derneği (USKEM) tarafından bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Karacaoğlan Sanat Sempozyumu, panele başladı. Panele, Mut Kaymakamı Batuhan Bingöl, Belediye Başkanı Volkan Şeker, Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alaybey Karoğlu, Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Yıldız Öztırak Allahverdi ile 9 ülkeden sanatçılar, ressamlar ve sanatseverler katıldı.  
    Programın açılışında konuşan USKEM Başkanı Muhammet İnce, farklı ülkelerden gelen sanatçılarla bu organizasyonda olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Bu etkinlğimizin sürekliliği olacağını ümit ediyorum. Sanatın birleştirici gücünü, saf ve duru halini yaşatmak üzere buluştuğumuz için çok teşekkür ediyorum" dedi. 
    Prof. Dr. Alaybey Karoğlu ise "Mut, Karacaoğlan'la özdeş kadim bir kent. Karacaoğlan’a sahip çıkmak, Türk coğrafyasına sahip çıkmaktır. Kayısı kadar güzel, zeytin kadar gerekli ve incir kadar leziz bir etkinlik. Cumhuriyetimiz'in 100'üncü yılı olan 2023’e hazır olmak, kültür ve sanata destek vermekle mümkündür" diye konuştu.
    İlçe Kaymakamı Batuhan Bingöl de Mut’un sanatta merkez olacağını ifade ederek, “Mut; M.Ö. 3'üncü yüzyıla dayanan, kültürün, sanatın, tarihin ve gastronominin merkezidir. Tarım dışında sanatta da merkez olacaktır. Kıymetli hocalarımız, sanatçılarımız bir hafta boyunca Mut’un tarihi, turistik yerlerini gezerek inceleyip ve sonrasında sanata dönüştürecek" dedi. Konuşmaların ardından etkinliğe katılan sanatçılar Tarihi Karacaoğlan Çınaraltı Parkı'nda ilk çalışmalarını gerçekleştirdi.
    10-16 Nisan tarihleri arasında sürecek olan etkinliğe, aralarında 7 profesörün olduğu 9 ülkeden 30'a yakın sanatçı katılıyor. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow