hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mut’ta fıstık hasadına başlandı

    Mut’ta fıstık hasadına başlandı
    expand

    Mut’ta fıstık hasadına başlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Murat SÖZERİ/MUT(Mersin)(DHA) – MERSİN’in Mut ilçesinde Antep fıstığına alternatif olarak yetiştirilen fıstığın hasadına başlandı.
    İlçeye bağlı Geçimli Mahallesi'ndeki hasat törenine İlçe Kaymakamı Muaammer Köken, Belediye Başkanı Volkan Şeker, daire amirleri ve üreticiler katıldı. Törende konuşan Kaymakam Köken, üretimle ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü, ilçede üretilen fıstık üretiminin de ilçenin önemli bir gelir kaynağı haline geldiğini belirterek, "Mut'ta yetişen fıstık da kalitesi, rayihası ve uzun süre yeşil kalabilmesi nedeniyle Antepli baklavacılarımızın özellikle aradıkları bir ürün haline geldi. Bir kaç yıl içinde ilçemiz için daha da önem arz edecek. Belki de Siirt fıstığı, Antep Fıstığı gibi Mut fıstığı olarak literatüre girebilecek. Mut ilçesinin 3 altın adı altında toplanabilecek ürünü var. Bunlar; yeşil altın, sarı altın ve beyaz altın. Yeşil altın zeytin ve fıstık, sarı altın kayısı ve beyaz altın olarak da incir. Bu temel ürünler ilçe ekonomisinin lokomotifi" dedi.
    Kaymakam Köken ve beraberindekiler daha sonra fıstık hasadına katıldılar, fıstıkların eleklerde gördüğü işlemi incelediler. Bu yıl fıstıkta 7 bin ton rekolte beklendiği belirtildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow