hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sertifikalı babalar

    Sertifikalı babalar
    expand

    Sertifikalı babalar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) – MERSİN’de Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evi’nde eğitim gören minik öğrencilerin babaları 9 hafta süren Baba Destek Programı sonrası sertifika aldı.
    Ercan Kızılkaya tarafından verilen programda baba-çocuk iletişimi ve çocuğun gelişimine babanın katkısının artırılması konularında eğitimler yapıldı. Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) tarafından düzenlenen Baba Destek Programı sertifika törenine anne babalarla birlikte Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da katıldı.
    14 babanın sertifika aldığı törende Başkan Tarhan ve çocuklarının ellerinden alan babalar, yaşadıkları eğitim sürecini ve tecrübelerini anlattı. Başkan Tarhan, Baba Destek Programı eğitiminde, baba ile çocuk arasındaki iletişimi arttırmayı ve çocuğun gelişmesinde babanın katılım sağlanması hedeflendiğini söyledi. Programa katılan velilerin, çocukları için daha fazla neler yapılabileceği konusunda oldukça verimli bir eğitim süreci geçirdiklerini kaydeden Başkan Tarhan, "Çocukların algı dünyasının daha geniş olduğunu biliyoruz. Ailelerinden ne görürlerse onu yapıyorlar. Eğitimci arkadaşımız da sizlere bu konuda ne yapabileceğinize dair açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz yıl büyük verim aldığımız uygulamamıza önümüzdeki süreçte devam edeceğiz" dedi.
    Türkiye’ye örnek olacak bir okul öncesi eğitim kurumunu hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Tarhan, "Benim en çok beğendiğim projelerimden birisi de Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evi projemizdir. Okulumuz, Türkiye'deki en iyi okullardan birisi olarak gösterilmekte. Okulumuzun bu aşamaya gelmesinde velilerin katkısı çok büyük. Bize güvendiler, çocuklarını teslim ettiler. Öğretmen ve idarecilerimiz çok başarılı çalışmalar ortaya koyuyorlar. Öğretmenlerimizin tamamı kadın, genç ve hepsi birbirinden başarılılar. Önümüzdeki süreçlerde Mezitli'de Anaokulu sayısını çoğaltmayı planlıyoruz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow