hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altunok: Silifke örnek bir ilçe olacak

    Altunok: Silifke örnek bir ilçe olacak
    expand

    Altunok: Silifke örnek bir ilçe olacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Atike CEYLAN KAÇAR/SİLİFKE(Mersin), (DHA)-MERSİN’in Silifke ilçesinde Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, vatandaşları yakından ilgilendirecek yeni projelerin hazırlığı içerisinde olduklarını söyledi.
    Gazi Mahallesi Gazipaşa İlkokulu yanında kamulaştırma çalışmaları yeni tamamlanan işyerlerinin yıkıldığını belirten Başkanvekili Altunok, bu alan üzerinde Silifkelilere hizmet verecek yeni ve modern projeler üzerinde çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. Yürütülen çalışmalarla ilgili olarak bilgi veren Belediye Başkanvekili Altunok, "Belediye olarak Gazi Mahallesi Gazipaşa İlkokulu yanında sürdürdüğümüz kamulaştırma çalışmalarımıza devam ediyoruz. En son kamulaştırma bedellerini ödediğimiz üç ayrı işyerinin yıkımını yaptık. Belediyesi olarak şu anda 3250 metrekareye yakın bir alanı yeni proje uygulanabilmesi için hazırladık. Bitişik parsellerin ve içerisindeki binaların kamulaştırma hizmetleri Mersin Büyükşehir Belediyemiz tarafından yürütülecektir. Mevcut alan üzerinde kamulaştırma çalışmalarının ardından bu bölgeye uygulanacak proje üzerinde biz de belediye olarak çalışmalar yapıyoruz. Silifkeli hemşerilerimize büyük hizmetler sunacak bu projemizi bir an evvel hayata geçirme arzusundayız. Plan ve Proje Müdürlüğümüz bu konuda çalışmalarını sürdürmektedir. Uygulayacağımız projeyle birlikte bu alan yeşil bitkilendirme uygulamaları ve çevre düzenlemesi ile de fark yaratacak. Mimari olarak çevreyle uyumlu bir görüntü sunmayı hedefliyoruz" dedi.
    Hayata geçirecekleri projeyle birlikte hem mimarisi hem dokusu ile bölgeye ciddi bir değer katacağını ifade eden Başkanvekili Altunok, "Çevre esnafımızın ve halkımızın da mağdur olmaması için kısa sürede bu projeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyemiz tarafından kalan diğer alanlarda yapılacak kamulaştırma çalışmalarının da kısa sürede tamamlanması için görüşmelerimizi sürdüreceğiz. Hayata geçirdiğimiz ve geçireceğimiz yeni ve modern projelerle ilçemiz Silifke’yi örnek bir şehir haline getireceğiz" diye konuştu.
    Başkanvekili Altunok ayrıca Göksu ırmağı üzerine asma köprü, 24 saat Göksu projesi, Cemevi, Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu parkı ve Dr. Devlet Bahçeli Şehitler parkı, bilim merkezi ve kütüphane, otizmli çocuklar yaşam merkezi, dar gelirli ailelere yönelik sosyal konutlar ve daha birçok projeyi de halkın hizmetine sunduklarını sözlerine ekledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow