hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Belediyeden ucuz konut müjdesi

    Belediyeden ucuz konut müjdesi
    expand

    Belediyeden ucuz konut müjdesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Atike Ceylan KAÇAR/SİLİFKE,(Mersin),(DHA)- MERSİN'in Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, dar gelirli ailelere yönelik ucuz konut projesi başlattıklarını açıkladı.
    Dar gelirli ailelere yönelik konut edindirme projesi hakkında açıklama yapan Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, ''Mart ayı olağan meclis toplantımızın da önemli bir gündem maddesini oluşturan ve üyelerin tam desteğini alan dar gelirli ailelerin konut ihtiyacının karşılanması ile ilgili çalışmalarımıza başladık" dedi. 
    Mukaddem (Yeni) Mahallesi'nde başlatılması planlanan proje ile ilgili başvuruların başladığını duyuran Başkanvekili Sadık Altunok, projenin detaylarını açıklayarak, ''Yeni Mahallesi'nde mülkiyeti belediyemize ait alan üzerine yapımına başlayacağımız konutlarla ilgili müracaatların kabulüne başladık. Dar gelirli ailelerimize yönelik 315 ada 15 parselde D, E, F ve G bloklarında 8’er daireden oluşmak üzere her blokta zemin katta dahil olmak üzere 1. 2. ve 3. katta 2 adet daire yer alacaktır. Zemin katlardaki dairenin bir tanesi 93 m2 diğeri 100 metrekaredir. Diğer 1. 2. ve 3. katlardaki daireler ise 100 metrekaredir. 3608 metrekarelik bir alan üzerinde toplam 32 daire yer alacaktır. Yapacağımız bu konutlarla ilgili başvurular ise 9 Mart 2020 tarihinde başlamıştır" diye konuştu.
    Mayıs ayı sonuna kadar başvuruların devam edeceğini aktaran Altunok, gereken şartları ise şöyle sıraladı: "Şartlara uyan talepler değerlendirilerek kura çekimi sonunda belirlemeler yapacağız. Ev sahibi olacak kişiler bu tarihten sonra belirlenen ödemeleri banka şubelerine yatıracaklardır. İlçemizde yaşayan ve ev sahibi olamayan dar gelirli ailelerimizi ev sahibi yapmak istiyoruz. Yıllarca ev hayali ile yaşayan hemşerilerimizin yüzünü güldürmek ve onlara bu konuda destek olmak amacıyla konut projemizi hayata geçiriyoruz. Silifke’mize ve vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı uğurlu olsun." 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow