hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Geleceğin Bilim İnsanları ile Doğaya Yolculuk' projesinin açılışı yapıldı

    Geleceğin Bilim İnsanları ile Doğaya Yolculuk projesinin açılışı yapıldı
    expand

    'Geleceğin Bilim İnsanları ile Doğaya Yolculuk' projesinin açılışı yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Atike CEYLAN KAÇAR/SİLİFKE/(Mersin), (DHA)- MERSİN'in Silifke ilçesinde Bilim ve Sanat Merkezi (Bilsem) tarafından yürütülen TÜBİTAK 4004 'Geleceğin Bilim İnsanları ile Doğaya Yolculuk' projesinin açılışı yapıldı.
    Silifke Halk Eğitim Merkezinde yapılan TÜBİTAK 4004 projesine, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Yusuf Durmuş, projede görevli öğrenciler ve davetliler katıldı. Silifke Bilsem Biyoloji Öğretmeni Esra Zaim Akın’ın 7-12 Eylül tarihleri arasında  yürüteceği projeye Mersin'den 4 Bilim ve Sanat Merkezinde eğitim gören 40 öğrenci yararlanacak. Projedegezi-gözlem, saha çalışmaları, deneysel uygulamalar, sanatsal ve sportif faaliyetler, atölye ve grup çalışmaları yapılacağı belirtildi.
    Projenin açılış konuşmasını yapan Silifke Bilsem Müdürü Mahmut Ongun, “TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları 2019 çağrı yılı kapsamında Türkiye genelinde 422 proje başvurusu gerçekleşmiş, bunların içerisinden 85 tanesi desteklenmeye uygun görülmüştür. Bu projelerden bir tanesini de okulumuz yürütmektedir. Gençlerimizi bu zorlu koşullarda güvenli bir ortamda eğitim alabilmeleri için pandemi konusunda gerekli tedbirler alınmıştır. Projemizin amacı, teknolojik dünyanın etkisinde kalan, yaşadıkları kentlerde doğayla bağlantısı az olan özel yetenekli öğrencilerin disiplinler arası bir yaklaşımla doğayı tanıması, doğaya karşı olumlu tutumlar geliştirmeleri, doğa ile bilim arasındaki işlevsel bağlantıyı anlamaları, doğayı korumaya yönelik problem çözme becerilerini geliştirmeleri ve elde ettikleri kazanımları gittikleri ortamlarda yaygınlaştırmalarıdır. Proje sonucunda katılımcıların doğa bilincinin artacağına, bireysel yaratıcılıklarının gelişmesine katkıda bulunacağına ve bilime bakış açılarının olumlu yönde değişeceğine inanıyoruz” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow