hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaymakam Nazlı: Artık ufka bakma zamanı

    Kaymakam Nazlı: Artık ufka bakma zamanı
    expand

    Kaymakam Nazlı: Artık ufka bakma zamanı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet OKUR/SİLİFKE(Mersin), (DHA)-MERSİN’in Silifke ilçesinde Kaymakam Namık Kemal Nazlı, ilçenin geleneği, kültürü ve geçmişi olan bir insan topluluğuna sahip olduğunu dile getirerek, "Artık ufka bakma zamanı" dedi.
    Silifke Kaymakamı Namık Kemal Nazlı başkanlığında, Göksu Otel’de düzenlenen toplantıya Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Emin Kurt, CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, MHP İlçe Başkanı Levent Nogay, İYİ Parti İlçe Başkanı Medine Gürbüz İslim, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun, Silifke Bakkal, Bayi ve Gıda Maddeleri Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Zahide Doğan, Silifke Şoförler Odası Başkanı Ayhan Koçak ve Silifke Minibüsçüler Odası Başkanı Yılmaz Kaya katıldı
    Kaymakam Nazlı, Silifke’nin geleceği için sık sık bir araya geldiklerini ve toplantının da artık kararlılığın ortaya konulacağı bir toplantı olduğunu belirterek, "Herkesin elini taşın altına koyma kararlılığı göstereceği bir toplantı için bir aradayız. Önemli olan bizden sonra bırakacağımız hoş seda, çocuklarımızın da onurla, gururla göğsünü gererek övüneceği hayırlı hizmetler. Bunu da benim dedem yapmıştı, bunu da babam yapmıştı, burada emekleri var gururu ve bizim de asıl gayemiz ve işin özü. Gerisi teferruat. Evlatlarınıza, torunlarınıza, güzel bir gelecek, güzel bir memleket bırakmak için vaktimiz var" dedi.
    Silifke’nin geleneği, kültürü ve geçmişi olan bir insan topluluğuna sahip olduğu ifade eden Kaymakam Nazlı, "Elimizde bulundurduğumuz gücü Silifke’nin menfaati doğrultusunda iyi şeylerde kullanalım. Her türlü ihtiyacımızı, hedefimizi, düşüncemizi hayata geçirebilmek için mutlaka bir lobi faaliyeti oluşturmak zorundayız. Bu sadece Silifke’de olabilecek bir şey değil. Lobi dışarıda yapılacak bir husustur. Karar vericilerin kararını etkileyecek noktalardaki faaliyet bizim kastettiğimiz. Silifkeli birçok insan vardır Ankara’da, İstanbul’da ekonomide, siyasette, ticarette, sporda ve sanatta . Bu insanları da biz bunun içine koymak zorundayız ki lobicilik faaliyetimiz düşündüğümüz hedef doğrultusunda doğru inşa edilsin. Sadece burayla yetinemeyiz. Bizler toplumun geneline hitap ediyoruz. Odalar olarak, siyasi teşkilatlar ve basın olarak. Biz burada karar veriyoruz, bizden de bahsedecek yetkililer de Silifke’de böyle bir güç var onları yabana atmayalım noktasına getirelim. Kendi içimizde birlik ve beraberlik ruhu içinde hareket edelim. Herkes bizi bir bütün olarak görsün. İçimizde enerji olmalı ve bu enerjiyi yukarılara yansıtamayız" diye konuştu.
    Silifke’yi iyi bir yere taşımanın şart olduğunu kaydeden Kaymakam Nazlı, "Biz sürekli olarak Silifke'nin menfaatlerini düşünmek, takip etmek ve sonuçlandırmak üzere biz varız artık demeliyiz. Sıra bizdeyken oturduğumuz yerin hakkını verelim. Eğitimden kültüre, ekonomiden siyasete, şehrin estetiğinden insanların gönlüne kadar bir şeylere dokunmak ve hitap etmek zorundayız. Biz kendi memleketimize faydalı olmalıyız. Bir başkasına gerek yok. Öncelik bizim olmalı. İnşaat yapılacaksa bizim adamımız yapacak, servis yapılacaksa bizim insanımız yapacak aman o yapsın bu yapsın değil. Bizim insanımız yapsın. Eğitim alanında bir dokunuş olacaksa, yine bizim çocuklarımızın geleceği için bir şeyler ortaya koyacağız. Artık gözlerimizi açalım. Biraz daha ufka bakalım. Görebildiğimiz yere kadar. Görmek zorundayız. Bireysel olarakj değil, hep birlikte memleketin menfaati için çalışmalıyız.’ Tren kaçmış değil, kol kola girip bir yola çıkarsak birçok treni yakalarız. Hiç problem değil" ifadelerini kullandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow