hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öğrenciler yelken sporu ile tanıştı

    Öğrenciler yelken sporu ile tanıştı
    expand

    Öğrenciler yelken sporu ile tanıştı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Atike ceylan KAÇAR/SİLİFKE/(Mersin), (DHA)- MERSİN’in Silifke ilçesinde Rotary Kulübü, 8-13 yaş arası öğrencileri yelken sporuyla tanıştırdı.
    Silifke Rotary Kulübü 2020-2021 dönem Başkanı Kıvılcım Doğdu, 5 gün boyunca toplamda 30 saat verilen yelken kullanma eğitimlerine 3'ü kız 8 öğrencinin katıldığını söyledi. Başkan Doğdu, düzenlenen etkinliğin amacının su sporlarına dikkat çekmek ve çocuklar için fırsat yaratmak olduğunu söyledi.
    Çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Doğdu, şunları söyledi:
    "Çocuklarımıza yeni bir su sporu tanıtmanın yanında disiplin, sabır, strateji, takım ruhu ve mücadele bilinci oluşturmak, bunun yanında deniz ve çevre temizliği, halat bağlama teknikleri ve denizde güvenlik önlemleri hakkında bilgi vermek amacı ile yola çıktığımız projemizi tamamladık. Öğrencilerimiz güvenli yelkenler ve alanında profesyonel hocalar eşliğinde 5 gün boyunca eğitim aldı. Boğsak koyu sahili bu sporu yapmak için oldukça uygundu ve çok keyifli saatler geçirdik. Yelken sporu öğrenmenin yanı sıra arkadaşlık ve grup olarak hareket etme bilincini de çocuklarımıza aşılamış olduk. Ayrıca eğitim boyunca gençlerimize ve ailelerine rotary ve rotary projeleri hakkında da bilgi verdik."
    Öğrencilere, 5 gün boyunca hocaları Deniz Aytekin ve Aziz Fethi Silahtar tarafından yelkenli kullanma öğrenme sürecinde teorik ve uygulamalı olarak bilgi verilirken, denizde keyifli saatler geçiren öğrenciler becerilerini de keşfetme şansı buldu.
    Yelken sporu ile tanışıp yelkenli kullanmasını öğrenen öğrenciler ise çok keyifli saatler yaşadıklarını belirtip ileride bu sporu genişletmek ve profesyonelleştirmek istediklerini de söyledi. Öğrenci velileri ise böyle bir etkinlikle çocuklarını tanıştıran ve emek veren Kıvılcım Doğdu ve ekibine teşekkür etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow