hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Silifke zabıtasından KDV indirimi denetimi

    Silifke zabıtasından KDV indirimi denetimi
    expand

    Silifke zabıtasından KDV indirimi denetimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Atike CEYLAN KAÇAR/SİLİFKE (Mersin), (DHA)- MERSİN'de Silifke Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, gıda ürünlerinde KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmesine yönelik düzenlemenin ardından market, bakkal ve gıda maddesi satan işyerlerine yönelik denetim başlattı.

    Denetimlerde gıda ürünlerinde indirim uygulanmasına yönelik kontrollerde bulunan Silifke Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, etiket ve kasa fiyatlarının yanı sıra ürünlerin son kullanma tarihlerini de inceledi.
    Denetimlerle ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Sadık Altunok,“Gıda ürünlerinde KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmesine yönelik düzenlemenin ardından zabıta ekiplerimiz ilçede faaliyet gösteren market, bakkal ve diğer gıda maddesi satan işyerlerinde KDV indirimi denetimlerine başlamıştır. Ekiplerimiz ürünlerde etiket ve son kullanma tarihlerini kontrol etmektedir.  Reyonlardan aldıkları ürünlerin kasa fişi ve reyon fişi arasındaki fiyatlarını da inceleyen ekiplerimiz, KDV indirimlerinin uygulanıp uygulanmadığını konusunda da  titiz bir çalışma yürütmektedir. İş yerlerine bu konuda gerekli uyarıları yapan zabıta ekiplerimiz kurallara uymayan işletmeler  hakkında da gerekli yasal işlem uygulamaktadır” dedi. (DHA)


    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow