hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Silifke’de adli kolluk koordinasyon için toplandı

    Silifke’de adli kolluk koordinasyon için toplandı
    expand

    Silifke’de adli kolluk koordinasyon için toplandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİLİFKE(Mersin), (DHA) – MERSİN’in Silifke ilçesinde kolluk kuvvetleri, adli hizmetlerin etkin ve verimli şekilde yürütülmesinde yaşanan sorunların tartışılması, çözüm yollarının aranması ve soruşturma işlemlerinin hedef süre uygulaması içerisinde sonuçlandırılması için bir araya geldi.
    Toplantı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü başkanlığında adliye konferans salonunda gerçekleşti. Adli hizmetlerin etkin ve verimli şekilde yürütülmesinde yaşanan sorunların tartışılması, çözüm yollarının aranması ve soruşturma işlemlerinin hedef süre uygulaması içerisinde sonuçlandırılması için gerçekleşen toplantıya, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Taşucu Sahil Güvenlik TCSG 305 Bot Komutanlığı, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ile Orman İşletme Müdürlüğü görevlileri katıldı.
    Açılış konuşması yapan Cumhuriyet Başsavcısı Köklü, Silifke'de huzur ve güvenliğin sağlanması adına adli hizmetlerin etkin, verimli ve hedef sürede tamamlanmasının büyük önem arz ettiğini, bireylerin ve toplumun adaletin geç tecelli etmesinden dolayı mağdur olmaması için adli kolluk görevlileri olarak tüm adli iş ve işlemlerin mevzuata uygun ve hızlı bir şekilde yerine getirilmesi gerektiğini, ayrıca toplantı notlarının birer suretinin toplantıya katılamayan diğer tüm adli kolluk görevlilerine iletilmesini istediğini belirtti.
    Kaymakamı Şevket Cinbir de, güvenli bir Silifke için bütün kolluk güçlerinin elinden geleni yaptığını belirterek, "Özellikle son zamanlarda ilçemizde uyuşturucuya karşı mücadelede büyük başarı elde edilmiştir. Emeği geçen bütün kolluk güçlerimize teşekkür ediyorum" dedi.
    Cumhuriyet Savcıları ile adli kolluk görevlileri arasında uygulamada karşılaşılan sorunların çözümüne yönelik karşılıklı soru cevap şeklinde süren program Cumhuriyet Başsavcısı Köklü tarafından İlçe Emniyet Müdürü Ali Kemal Arda, İlçe Jandarma Komutanı Bülent Keskinsoy, TCSG 305 Bot Komutanı Mehmet Ebcim, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amiri Kubilay Uyar ile Orman İşletme Müdürü Hasan Aslan'a günün anısına plaket verilmesinin ardından sona erdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow