hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Silifke'de 'Fark Yaratan Kadınlar' sergisi

    Silifkede Fark Yaratan Kadınlar sergisi
    expand

    Silifke'de 'Fark Yaratan Kadınlar' sergisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Atike CEYLAN KAÇAR/SİLİFKE,(Mersin),(DHA)- MERSİN'in Silifke Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 'Fark Yaratan Kadınlar' sergisi açıldı.
    Sağlıklı Beslenme, Kişisel Gelişim, Güzellik ve Bakım, El Emeği göz nuru ürünlerin farklı konseptlerinin görücüye çıktığı sergi Silifke Ticaret ve Sanayi Odası giriş katında gerçekleştirildi.
    Serginin açılışına Silifke Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Silifke Ticaret Ve Sanayi odası Başkanı Nurettin Kaynar, Silifke Belediye Başkan Vekili Sadık Altınok, Silifke Ticaret Odası Kadın Girişimci Kurulu Başkanı Şerife Özer, Karaman Kadın Girişimci kurulu başkanı Ahsen Toktay, Mersin Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ayla Harp, Silifke Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Zahide Doğan, Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri, üretici kadınlar ve çok sayıda davetli katıldı.
    Silifke Kaymakamı Ersin Emiroğlu da kadın emeğinin önemine değinerek, "Üretkenliğinizin bizler ne kadar farkında olur ve farkındalığınızı fark edilmesini sağlarsak, konumlarımızı yetkilerimizi sizler için en iyi şekilde kullanmışız demektir. Burada sergilenen her şey mükemmeldir, bizler eminiz ki imkan verildiği takdirde daha çok üretip kentimiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacaksınız. Bunu daha çok üretip pazara sunulursa örnekte olacaksınız ve o zamanda toplumda hep duyulan kadına şiddet ve buna benzer negatiflik ortadan kalkacaktır" dedi.
    Silifke Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, yaratıcılığın sanata dönüştüğü eserleri görmenin mutluluk verğini belirterek, "Kadınların emeklerini böylesi anlamlı bir günde yansıtmak ve farkındalık yaratmak gibi bir düşünce içerisine girildiği ilk günden bu yana heyecanla hazırlıkları takip ediyoruz" dedi. 
    Silifke Belediye Başkan Vekili Sadık Altınok ise, şunları kaydetti: ''İnşallah biran önce kadın üretici pazarını kurup sizlerin ürünlerini satmanızı ve aile ekonominize katkı sağlamanızı sağlayacağız. Sizlerin bu heyecanını gördük, mutlu olduk. Belediye olarak her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz."
    Sağlıklı yaşamdan, el emeğine, yöresel üründen, taşlara kadar her biri ayrı ayrı el emek olan sergi, ziyaretçilerini bekliyor.

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow