hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Silifke'de KARMES düzenlendi

    Silifkede KARMES düzenlendi
    expand

    Silifke'de KARMES düzenlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Atike CEYLAN KAÇAR/SİLİFKE,(Mersin),(DHA)- MERSİN'in Silifke ilçesinde bu yıl ilk kez üniversiteye hazırlık yapan öğrencilere yönelik 20 üniversitenin katılımıyla Kariyer, Eğitim ve Mesleki Tanıtım Fuarı düzenlendi. 
    Silifke Organize Sanayi Konferans Salonu ve fuar alanında düzenlenen fuara Silifke Kaymakamlığı, Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Silifke Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Kariyer, Eğitim ve Mesleki Tanıtım Fuarına Silifke Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, Silifke Organize Sanayi Müdürü Ali Kıl, Silifke Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ali  Çelik, lise okulu müdürleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.
    Silifke’nin eğitimdeki başarı seviyesinden bahseden İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, ’’Silifke Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerimize kendi yetenekleri doğrultusunda mesleklerini seçme, dünyayı tanıma, önlerini görme fırsatı vermek, gençlerimizin doğru kararlar verebilmelerini desteklemek ve zorlu yolculuklarında seçenekleri ile tanışabilmeleri için yurt içi ve yurt dışından 20 üniversite, çok kıymetli akademisyenler ve çeşitli kurumları bir araya getirdik. İsteğimiz gençlerimizin sadece eğitimlerine devam etmeleri değil, onların severek yapacakları meslekleri seçmelerine yardımcı olabilmek, kendilerine en uygun kariyer planlamalarını yapabilmelerine destek olabilmektir" diye konuştu.
    Silifke Kaymakamı Ersin Emiroğlu ise gençlere severek yapacakları bir meslek seçmeleri gerektiğini belirterek, "Hangi işi yaparsanız yapın , mutlak surette mutlu olmanız bizi ilgilendirir. Sevmediğiniz bir işi, sevmediğiniz bir meslek  ve kariyer size mutluluk getirmeyecektir. Belki çok para kazanacaksınız ama işe oflayıp gideceksiniz. Bu yüzden tercihlerinizi hocalarımızın sizlere sunumlarıyla ve dışarıda üniversitelerden gelen akademisyenlerin sizleri yönlendirmesiyle şekillendirerek karar vereceksiniz" diye konuştu. 
    Fuarda ayrıca, Kıbrıs İlim Üniversitesi Eğitim Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Zafer Gökçakan 'Hümanistik Eğitim, Meslek Seçimi ve Sen', İstanbul Aydın Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Reyhan Çakmakoğlu 'Hümanizm Işığında Doğru Tercih', Toros Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Yağmur Aydın 'Meslek Seçimi İlgi ve Yetenek', Toros Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. İbrahim Boz 'Değişen Dünyada Yeni Meslekler ve Kariyer Fırsatları' konulu konuşma yaptı. Fuara katılan konuşmacılara plaket sunuldu. Öğrenciler, üniversitelerin stantlarını tek tek gezerek gelecekte seçecekleri meslekler hakkında da ayrıntılı bilgi aldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow