hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Silifke'de yoğurt yapma yarışması

    Silifkede yoğurt yapma yarışması
    expand

    Silifke'de yoğurt yapma yarışması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Atike CEYLAN KAÇAR/SİLİFKE(Mersin), (DHA)-MERSİN'in Silifke ilçesinde, Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali etkinlikleri kapsamında en iyi yoğurt yapma yarışmasını Mahmut Koçak kazandı.  
    Bu yıl 49'uncusu gerçekleştirilen Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali etkinlikleri kapsamında en iyi yoğurt yapma yarışması düzenlendi. Silifke Belediyesine ait Emekliler Kıraathanesinde, 7 kişinin katıldığı yarışmanın jüri üyeliklerini ise Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Can, Türk Eğitim-Sen Silifke Şube Başkanı İbrahim Atalay, Belediye Meclis Üyesi Rahmi İlik, süt ve süt ürünleri firması sahibi İsmail Köroğlu ve esnaf Zekeriya Şenel yaptı. 
    Yarışma öncesinde festival etkinliklerine yurt içinden ve yurt dışından katılan halkoyunları ekipleri ve Silifke Belediyesi Halk Oyunları Gurubu da bir gösteri sundu. Gösterilerin ardından halkoyunları grubu oyuncularına meşhur Silifke yoğurdu ikram edildi.
    En iyi yoğurt yapma yarışmasında ise Mahmut Koçak birinci, Döne Tamer ikinci, Selen Parlatan ise üçüncü oldu. Dereceye girenlere ise Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok tarafından para ödülü verildi. 
    Başkan Altunok ödül töreninde yaptığı konuşmada, meşhur Silifke yoğurdunu tanıtmak amacıyla festival etkinlikleri kapsamında yoğurt yarışması düzenlediklerini belirterek, "Silifke denince akla ilk yoğurt geliyor. Türkülerimize girmiş, oyunlarımıza konu olan, Yörüklerimizin geçim kaynağı olan yoğurt, Silifke için büyük öneme sahiptir. Ticaret Odası, belediyemiz ve diğer kurumlarla birlikte yoğurdumuza coğrafi işaret belgesi aldık. Silifke’de ürettiğimiz çileğimiz ve yoğurdumuza coğrafi işaret belgesi almaktan dolayı sevinçliyiz, emeği geçenleri kutluyorum. Silifke yoğurdumuzun pazarlanması ve ilçemize gelen misafirlerimizin Silifke yoğurdunu yiyebilecekleri veya satın alabilecekleri yeni bir yoğurt pazarı projesi üzerinde çalışmalar yürütüyoruz. En kısa zamanda bu projemizi de hayata geçireceğiz" diye konuştu.  
    Belediye Başkanı Altunok, yarışmaların ardından  jüri üyelerine teşekkür ederken, festival anısına İlçe Kaymakamı Abdullah Aslaner’le birlikte bir de plaket verdi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow