hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Silifke'nin turizm potansiyelini artıracak 3 proje için protokol imzalandı

    Silifkenin turizm potansiyelini artıracak 3 proje için protokol imzalandı
    expand

    Silifke'nin turizm potansiyelini artıracak 3 proje için protokol imzalandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Atike CEYLAN KAÇAR/SİLİFKE,(Mersin),(DHA)- SİLİFKE Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından desteklenecek olan ve ilçeyi yakından ilgilendirecek 3 projenin protokolünü Mersin Valisi Ali İhsan Su başkanlığında yapılan toplantıda imzaladıklarını bildirdi. 
    Mersin Valisi Ali İhsan Su, Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, ÇKA Genel Sekreteri Savaş Ülger ve diğer proje yetkilileri ile birlikte Silifke Organize Sanayi Bölgesi'nde daha temiz sanayi için endüstriyel atık su arıtma tesisi kurulması, alternatif turizm konseptlerinin geliştirilmesi ve Uzuncaburç Arkeo Köyü ve rotaları projeleri için hazırlanan protokol Mersin Valiliğinde imzalandı. İmza törenine İlçe Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ve Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Faki Gürsoy da katıldı. 
    TURİZM ALANLARI GELİŞTİRİLECEK
    Protokol gereğince ilçede mevcut bulunan turizm alanlarının geliştirilmesi ve Silifke Organize Sanayi Bölgesi'nin iyileştirilmesine yönelik projeler yürütüleceğini belirten Başkanvekili Sadık Altunok, "Bu projeyle yaklaşık 25 bin metrekarelik bir alan üzerinde, dinlenme, eğlenme, piknik amaçlı kullanım alanları, çadır ile karavanlı kamp alanları, trekking, spor aktivite alanları, duş ve soyunma kabinleri gibi konaklama tesisleri kurulacak. Bu proje, ilçemiz ve civarındaki turizm potansiyelinin değerlendirilmesine yönelik çok ciddi bir imkan sağlamış olacaktır. Uzuncaburç Arkeo Köyü ve rotaları projesi kapsamında, antik kentte yer alan birçok tarihi mekanın tanıtımı, markalaşması ve altyapı iyileştirmelerine yönelik çalışmalar da yürütülecek” dedi.
    Törenin ardından İlçe Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ile birlikte Mersin Valisi Ali İhsan Su ile görüşen Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, ilçenin kalkınması, gelişmesi ve tanıtımı ile ilgili projelere destek veren  Vali Su’ya teşekkür etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow