hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Silifke’ye PCR laboratuvarı

    Silifke’ye PCR laboratuvarı
    expand

    Silifke’ye PCR laboratuvarı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet OKUR/SİLİFKE(Mersin), (DHA)-MERSİN’in Silifke ilçesinde Devlet Hastanesi'ne Covid-19 virüsü tanısının daha hızlı bir şekilde konulması amacıyla PCR laboratuvarı kuruldu.
    Silifke ilçesinde vatandaşların koronavirüs testleri artık Devlet Hastanesi’nde yapılabilecek. Bir firmanın bağışladığı cihazlar kurularak Silifke Devlet Hastanesi’nin kullanımına sunuldu.
    Silifke Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Özgür Ozan Karak, daha önce Covid -19 ön tanısı ile hastaneye yatan ve tarama amaçlı burun ve ağız bölgesinden sürüntü alınan hastaların örnekleri Mersin Şehir Hastanesine gönderildiği belirterek, "Silifke Devlet hastanemizde kurulan laboratuvarda çalışılmaya başlandı. Hastanemize kurulan bu laboratuvar ile korona hastalığının tanısı daha hızlı konulmaya başlanacak. Tanısı konulan hastalarımızın tedavisi daha çabuk başlanacak. Dolayısıyla erken tanı konulan pozitif vakaların tespit edilmesi ile gerekli karantina işlemlerinin de uygulanmasıyla hastalığın yayılmasını engellemiş olacağız. Yine ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın yurtdışına çıkmak için gerekli korona testi daha kolay ve hızlı bir şekilde sonuçlanacak" dedi.
    Karak, çevre ilçelerdeki hastanelerden alınacak örneklerin de laboratuvarda değerlendirileceğini kaydetti..

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow