hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarihi Alaaddin Camii ibadete açıldı

    Tarihi Alaaddin Camii ibadete açıldı
    expand

    Tarihi Alaaddin Camii ibadete açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erol OKUR/SİLİFKE(Mersin), (DHA) – MERSİN’in Silifke ilçesinde, kent merkezinde bulunan tarihi Alaaddin Camisinin yaklaşık 2 yıl süren restorasyon çalışmaları tamamlanarak, ibadete açıldı.
    Silifke Kaymakamlığı'nın girişimleri sonucu Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ihale ile restore edilen Alaaddin Camii yeniden ibadete açıldı. Vatandaşların yıllardır beklediği camii restore edilmiş şekliyle misafirlerini ağırlamaya başladı.
    Kaymakam Şevket Cinbir, Alaaddin Camii’nin yeniden ibadete açıldığını belirterek, "Camii avlusunun genişletilmesi ve geniş bir alan oluşturulması için caminin Kuzey kısmındaki evler ve dükkanların da Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından kamulaştırılması yapılmış olup,bir kısmı yıkılmış bir kısmının da bedelinin tespiti için mahkeme sonucu beklenmektedir.Bedel tespitleri yapıldıktan sonra caminin önündeki alan geniş bir meydan olarak Vakıflar Bölge Müdürlüğünce düzenlenecektir. Bu süreçteki desteklerinden dolayı önceki dönem Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’a, Mersin Valimiz Ali İhsan Su’ya, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Adana Vakıflar Bölge Müdürü ve çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow