hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Taşucu sakinleri kanalizasyon hattına kavuştu

    Taşucu sakinleri kanalizasyon hattına kavuştu
    expand

    Taşucu sakinleri kanalizasyon hattına kavuştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün Taşucu Mahallesi'nde başlattığı altyapı çalışmaları kısa sürede tamamlandı.
    MESKİ Genel Müdürlüğü, Silifke ilçesinde bulunan ve eskiden Taşucu Beldesi olarak bilinen bölgede yer alan Taşucu, Kum, Bolacalıkoyuncu, Gülümpaşalı Mahalleleri'nin uzun yıllardır süre gelen kanalizasyon sorununa son verdi. MESKİ’nin sözleşme bedeli 9 milyon 138 bin TL olan kanalizasyon imalatları kapsamında, 400 milimetre çapında 8 bin 355 metre terfi hattı, bin milimetre çapında 168 metre cazibeli hat, 2 adet paket atıksu terfi merkezi, 5 adet kanalizasyon bacası, 7 adet tahliye vana odası ve 7 adet vana odasının yapımı tamamlandı. Taşucu bölgesinin atıksuları Terfi Merkezi aracılığıyla Silifke Atıksu Arıtma Tesisi'ne iletilerek, arıtma işlemi gerçekleştiriliyor.MESKİ’nin çalışmaları sayesinde mahalle sakinleri yıllardır bekledikleri kanalizasyon altyapısına kavuştu.
    Taşucu Mahallesi Muhtarı Adnan Uysal, “Taşucu’na çok iyi bir iş yapıldı. Taşucu’nun biraz daha önü açıldı. Bizim uzun süredir beklentimiz olan altyapımız ana terfi hatları bitti. Mahallemizde her yer, sokaklarımız tertemiz olacak. Görüntü kirliliği kalmayacak. Bunların hepsi bu aşamadan sonra daha güzel olacak. Terfi istasyonu bağlandıktan sonra denizlerimiz daha temiz olacak. İnsanlar daha güvenle denize girebilecekler” diye konuştu.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow