hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti milletvekillerinden Tarsus Ziraat Odası’na ziyaret

    AK Parti milletvekillerinden Tarsus Ziraat Odası’na ziyaret
    expand

    AK Parti milletvekillerinden Tarsus Ziraat Odası’na ziyaret

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TARSUS(Mersin), (DHA) – MERSİN’in Tarsus ilçesinde AK Parti Mersin Milletvekilleri Ali Cumhur Taşkın ve Hacı Özkan geçtiğimiz hafta yapılan genel kurulda Tarsus Ziraat Odası Başkanlığına seçilen Veyis Avcı ve Ziraat Odası Meclisini ziyaret etti.
    Beraberinde AK Parti ilçe Başkanı Nevzat Çetin, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Duran Şen ve Belediye Meclis üyesi adaylarıyla birlikte Ziraat Odasına gelen Ali Cumhur Taşkın ve Hacı Özkan, Başkan Veyis Avcı ve çalışma arkadaşlarına başarılar diledi. Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, Ziraat Odası Başkanı olarak uzun yıllar hizmet veren Ali Ergezer ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek başladığı konuşmasında, dün olduğu gibi bugün ve yarın da Ziraat Odasının, çiftçi ve köylülerin yanında olacaklarını söyledi.
    Tarsus’un Türkiye’nin en önemli ve bereketli tarım arazilerine sahip olduğunu belirten Taşkın, "Çiftçilerimizin her zaman yanlarındayız. Sizlerle uyum içinde çalışacağız. Tarsus alternatif çiftçilikte öncü olacak bir kenttir. Bunu hep birlikte el ele vererek hayata geçireceğiz. Size ve Yönetim Kurulu üyelerinize ve Meclis üyelerinize başarılar diliyoruz" dedi.
    Milletvekili Özkan ise konuşmasında, Veyis Koç’un başkanlığa seçilmesiyle birlikte Ziraat Odasının taze bir kan kazandığını ifade ederek, "Amacımız başta Tarsus ve Mersin olmak üzere ülkemizin kalkınmasıdır. Bu konuda üzerimize düşen her görevi en iyi şekilde yapmak istiyoruz" diye konuştu.
    Kulak Mahallesi’nde meydana gelen hortum nedeni ile geçmiş olsun dileğinde bulunan Özkan, şunları söyledi:
    "Hortum nedeniyle Valiliğimizin oluşturduğu hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Yaraların sarılmasını sağlayacağız. Mersin tarım, sanayi ve turizm alanında önümüzdeki süreçte çekim merkezi olacak. Tarım, sanayi ve turizmde oldukça zengin bir alt yapımız var, ancak yeterli ilerlemeyi, yeterli tanıtımı sağlayamadık. Sadece fuarlar düzeyinde tanıtım sağlayabildik. Bu da yeterli değil. Tarımda bereketli topraklara sahip olmamıza rağmen tanıtım yapamadık, yurt dışından yatırımcı getiremedik. Oysa Türkiye’de 12 ay tarımın yapıldığı tek kent olan Mersin’e ciddi yatırımlar yapılmasını mutlaka sağlamalıyız. Tarsus’a ciddi devlet yatırımları yapılıyor. Tarsus Üniversitesini kurduk. Tarsus Devlet Hastanesi inşaatında yüzde 35’i yapıldı, inşaat hızma devam ediyor. Kazanlı Tarsus Turizm Bölgesinde çalışmalar önümüzdeki süreçte hız kazanacak. Çukurova Bölgesel Havalimanında alt yapı çalışmaları bitiyor. Bu ay ilk uçak piste inecek. Üst yapı çalışmaları hızla devam edecek. Tarsus, Çukurova bölgesinin ana merkezi olacak."
    Tarsus Ziraat Odası BaşkanI Avcı da, AK Parti Milletvekilleri Taşkın ve Özkan ile beraberindeki heyetin ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Kulak Mahallesi’nde etkili olan fırtına ve beraberindeki hortumun, seralarda hasara yol açtığını kaydeden Başkan Avcı, her yıl aşırı yağışların yol açtığı su baskınlarıyla gündeme gelen Kulak Mahallesi’ndeki ekili alanları bu kez fırtına ve hortumun vurduğunu sözlerine ekledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow