hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Bozdoğaz: Tarsus’un öncelikle kent olması lazım

    Başkan Bozdoğaz: Tarsus’un öncelikle kent olması lazım
    expand

    Başkan Bozdoğaz: Tarsus’un öncelikle kent olması lazım

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TARSUS(Mersin), (DHA) – MERSİN’in Tarsus ilçesinde Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, 336 bin nüfusu ile Türkiye’nin birçok kentinden büyük olan ilçenin daha çok yatırım ve istihdam için öncelikle kent olma hakkını kazanması gerektiğini söyledi. 
    Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan Tarsus Medya Mensupları Derneği'ni (MEDYAD) ziyaret etti. MEDYAD Basın Merkezi'nde Dernek Başkanı Okan Çalışkan ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Başkan Bozdoğan, ziyarette basın mensuplarının da sorularını cevaplandırarak, "Ülkemizde Elazığ-Malatya hattında bir deprem meydana geldi. Bu depremde hayatlarını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Belediye olarak Tarsus halkı olarak bu depremde ivedilikle üzerimize düşeni yaptık, yapmaya devam ediyoruz. STK ve belediye olarak yapılan ve toplanan yardımları acilen deprem mahallindeki insanlara ulaştırdık. Halkımız çok duyarlı ve dayanışma içinde. Herkese duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederim" dedi.
    Tarsus’a kent kültürünün de yerleştirilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Bozdoğan, "Tarsus halkı bazı konularda siyaseten ayrı düşünebilir. Ama bu zarar veren olgu ortadan kalkmalı. Bu kent çok eski ve tarihi bir kent. Bu kent tarihine, tarımına, turizmine sahip çıkmalı. Mesela bir Organize Sanayi Bölgesi yaptık..  Kurucu Tarsus ama Mersin sahiplendi ve oradaki şirketler Mersin ticaret ve Sanayi Odasına kaydoldu. Sahil projesi Tarsus’un ama Mersin sahipleniyor. Projeler Mersin’e mal ediliyor. Tarsus kendi değerlerine sahip çıkamıyor. Ben göreve geldiğim ilk günde söyledim, bugünde söylüyorum. Tarsus mutlaka kent olmalıdır Bunun için herkes çalışmaya devam etmelidir" diye konuştu.
    Tarsus’ta tarımsal sanayileşmenin önünü açmak için çalıştıklarını kaydeden Başkan Bozdoğan, "Yeni kurulacak Organize Sanayi Bölgesi'nde bir de arazi aldık. Burada 15 bine yakın insan iş sahibi olacak. O 15 bin kişiyle dolaylı olarak 40 bin kişiye iş sağlanacak. Bu kentin doğru dürüst bir arşivi yok. Belediyenin bile 151 yıldır arşivi yoktu, bunu oluşturmaya çalışıyoruz. Bu kentin kurtuluşu için üniversitede önemli. Biz Tarsus Üniversitesi'ne kampus için 160 dönüm yer verdik" ifadesini kullandı.
     

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow