hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çağdaş Sanatlar Müzesi için ilk adım atıldı

    Çağdaş Sanatlar Müzesi için ilk adım atıldı
    expand

    Çağdaş Sanatlar Müzesi için ilk adım atıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Okan ÇALIŞKAN/TARSUS/(Mersin), (DHA)- MERSİN’in Tarsus ilçesinde yaklaşık 2 bin kişi, Çağdaş Sanatlar Müzesi kurulması amacıyla bir girişim başlattı.
    Tarsus Kent Konseyi Toplantı Salonu'nda bir araya gelen Çağdaş Sanatlar Müzesi insiyatif kurulu, ilk olarak Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ile birlikte Ticaret Sanayi ve Borsası'nı ziyaret ederek konuyla ilgili bilgi sundu. Heyet, kent belleği, Tarsus'un değerleri, tarih, arkeoloji, geleneksel sanatlar, çağdaş sanatlar, edebiyat, müzik, tiyatro, çocuk müzesinin yanı sıra çok üniteli sosyal ve kültürel yaşam alanlarının da yer alması düşünülen müzenin, fikri vizyonunun ve muhtemel kapsamının ne ve nasıl olması gerektiği konusunda, konunun uzmanlarına danışılarak bir rapor hazırlattı. Girişim söz konusu bu rapor ile bu yöndeki çalışmalarını önümüzdeki çok kısa bir zaman içerisinde yalnızca Tarsus halkına değil bütün bir Çukurova'ya ve ilgili kamuoyuna sunmaya hazırlanıyor.
    İnisiyatif Sekreterliğinden yapılan açıklamada, “Önümüzdeki bütün veriler de gösteriyor ki derin bir zenginliğe sahip olan Tarsus'un da yer aldığı Çukurova bölgesi büyük bir tarihsel kültürel kavşağa gelmiş durumda. O yüzden de bizler bütün toplumsal, sosyal, kültürel hayalimiz, iyi niyetimiz, çabamız bütün bu girişimlerimiz yalnızca hem yaşayan bizlerin, hem geçmişteki atalarımızın, hem çocuklarımızın hem de gelecekteki çocuklarımızın ve torunlarımızın doğacakları, halen yaşadığımız ve onların da sonsuza kadar yaşayacaklarına inandığımız tarihsel kültürel kadim Tarsus içindir. Bu da bizler başta olmak üzere bütün Tarsuslulara tarihten ve gelecekten gelen bir sorumluluk ve öncülüğün yanı sıra kentimize farklı yeni bir bakış vizyonunu gerekli kılıyor. Öyle bir tarihsel kültürel süreçteyiz ki, bu yeni süreç zaten bunların gerçekleşme ihtimalinin bütün çoğul olanaklarıyla kapılarımızı çaldığı derinden hissediliyor. O yüzden de bizler bütün toplumsal, sosyal, kültürel hayalimiz, iyi niyetimiz, çabamız vb. bütün bu girişimlerimiz yalnızca hem yaşayan bizlerin, hem geçmişteki atalarımızın, hem çocuklarımızın hem de gelecekteki çocuklarımızın ve torunlarımızın doğacakları, halen yaşadığımız ve onların da sonsuza kadar yaşayacaklarına inandığımız tarihsel/kültürel kadim Tarsus içindir" denildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow