hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hatıra ipek mendil sergisine yoğun ilgi

    Hatıra ipek mendil sergisine yoğun ilgi
    expand

    Hatıra ipek mendil sergisine yoğun ilgi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Okan ÇALIŞKAN/TARSUS(Mersin), (DHA)-MERSİN’in Tarsus ilçesinde dünyanın farklı ülkelerinden toplanarak bir araya getirilen hatıra ipek mendiller sergisi büyük ilgi gördü.
    Sadık Paşa Konağı’nda gerçekleştirilen 'Geçmişin İletişim Mecrası Hatıra Mendilleri’ sergisinin açılışına Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Belediye Başkan Yardımcısı Abdülkerim Özkul, Kent Konseyi Başkanı Ali Cerrahoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    Yoğun ilgi gören sergide koleksiyoner Oğuz Aydemir başta Osmanlı Devleti olmak üzere Fransa, Rusya, İngiltere, Belçika, Almanya, Hollanda gibi 25 ülkenin tarihsel olaylarının işlendiği 50 mendili sanatseverlerle buluşturdu.
    Sergiye hayran kalan Belediye Başkanı Bozdoğan, "Bu tür etkinlikler kentin bilinci, kültürü ve kimliği açısından çok büyük bir önem taşıyor. Böyle bir serginin Tarsus'ta açılması gerçekten önemlidir. Hani Tarsus'ta çok farklı ortamların oluşması, daha doğrusu bir şehir olarak düşündüğünüzde bir kent devletleri ve imparatorlukları deviriyor. Ama o şehir ortada kalıyor ve o şehrin ortada kalması ondan sonra ki gelecek devletlere bile birçok şeyleri eserleriyle gösteriyor. Romalılardan kalan, Hititlerden kalan, Asurlulardan kalan birçok eserler ortaya çıkabiliyor. Ama bizimde en büyük idealimiz bu kentte Cumhuriyet eserini ortaya koyabilmek. Bunun içinde tüm gücümüzle çalışıyoruz" dedi.
    Koleksiyoner Oğuz Aydemir de, mendil koleksiyonunun kişisel koleksiyon olduğunu kaydederek, "Bu mendil koleksiyonu tek olma özelliğine sahip, ikincisi yok. Koleksiyon yapmak hiçbir zaman bir para ile değerlendirilecek bir şey değildir. Bu gönülle yapılacak iştir. Dolayısıyla gelecek nesiller bundan istifade edecekler" diye konuştu.
    Konuşmalarının ardından Aydemir sergiden bir parça çerçeveli mendili Başkan Bozdoğan’a hediye etti.
    7 Kasım’a kadar sürecek olan sergi, saat 13 ile 17.30 arasında ziyaretçilere açık olacak.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow