hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Köylülerle birlikte ekilen kunduru buğdayı çimlendi

    Köylülerle birlikte ekilen kunduru buğdayı çimlendi
    expand

    Köylülerle birlikte ekilen kunduru buğdayı çimlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Okan ÇALIŞKAN/TARSUS(Mersin), (DHA)-TARSUS Belediyesi'nin yerli tohum kullanımını yaygınlaştırıp gelişimine katkı sağlamak adına başlattığı evladiyelik ata tohumu projesi toprakta hayat buldu. Köylülerle birlikte ekilen kunduru buğdayının tohumları çimlendi.
    Ata tohumunun ekilebilir alan miktarını artırmak ve kırsal kalkınmayı sağlamak için köylülerle birlikte ekilen kunduru buğdayının tohumları çimlendi. Arazide incelemelerde bulunan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, sağlıklı beslenmeye önem verdiklerini kaydetti. Zehirsiz yani hormonsuz mutfağın ata tohumuyla gerçekleştirilebileceğini vurgulayan Bozdoğan, ata tohumlarının ekimini yaygınlaştırmaya çalıştıklarını anlattı.
    Görevde olduğu 2 yıllık süreçte belediye bünyesinde Tohum Gen Bankası kurarak çok sayıda meyve ile sebze türünün özgün, genetiğiyle oynanmamış tohumlarını ve yöreye özgü evladiyelik ata tohumlarını toplayarak koruma altına aldıklarını aktaran Bozdoğan, şunları söyledi:
    "Daha sonra bu tohumları çiftçiye dağıtarak yeniden üretilmesini sağladık. Çiftçilere atalık tohum dağıtmakla kalmayarak ekim alanlarını genişletmek ve diğer çiftçileri teşvik etmek amacıyla belediyemize ait bir araziyi de buğday ekimine ayırdık. Bugün burada kunduru buğdayının çimlendiğini görünce çok mutlu oldum çalışmalarımız güzel sonuçlar vermeye başlıyor. İnşallah iyi olacak, iyi bir sonuç alacağız. Biz biyodinamik tarımdan yana olan insanlarız, bu tüm Tarsus geneline yaymamız gereken bir olay. Biz de bunun için çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah iyi olacak, hayırlı olacak."
    Tarsus Belediyesi’ne ait Tohum Gen Bankasında sayısı yaklaşık 50 milyona ulaşan ata tohumları da köylülere proje kapsamında dağıtılmaya devam edilecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow