hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MDOB, Uyuyan Güzel'i sahneleyecek

    MDOB, Uyuyan Güzeli sahneleyecek
    expand

    MDOB, Uyuyan Güzel'i sahneleyecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-MERSİN Devlet Opera ve Balesi, müziği ünlü besteci Çaykovski'ye ait iki perdelik Uyuyan Güzel balesini seyirci ile buluşturacak.
    Dünyaca ünlü Kuğu Gölü, Fındıkkıran gibi klasik balelerin arasında önemli bir yer tutan Uyuyan Güzel balesi, 17 Mayıs 2022 Salı günü saat 20.00’da Opera Sahnesi’nde gerçekleştirecek. 
    Kötü kalpli büyücü Carabosse’un 100 yıl boyunca uyuttuğu prensesin öyküsünün anlatıldığı, müziği ünlü besteci Çaykovski’ye ait iki perdelik eserin orkestra şefliğini Lorenzo Castriota Skanderbeg üstleniyor. Marius Petipa’nın koreografisinin üzerine Volkan Ersoy ve Armağan Davran’ın koreografisi ile sahnelenecek olan eser bale sanatçılarının üstün performansı ve müziğin büyülü gücü ile izleyici ile buluşacak.
    Uzun bir aradan sonra beyaz bir bale ile izleyici karşısına çıkacak olan Mersin Devlet Operası ve Balesi, 'Uyuyan Güzel'in dekoru Hatice Kaptı'ya, kostümü Nursun Ünlü'ye, ışık tasarımı Tarı Deniz'e, eser sorumluluğu ise Erdoğan Şanal'a üstleniyor. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow