hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin Büyükşehir, 'Haydi Gel Köyümüze Destek Verelim Projesi'ni başlattı

    Mersin Büyükşehir, Haydi Gel Köyümüze Destek Verelim Projesini başlattı
    expand

    Mersin Büyükşehir, 'Haydi Gel Köyümüze Destek Verelim Projesi'ni başlattı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)-MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 'Haydi Gel Köyümüze Destek Verelim Projesi' kapsamında küçükbaş hayvan ve yem dağıtımını Tarsus ilçesinde başlattı.
    Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, proje kapsamında küçükbaş hayvan ve yem dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, tarım ve hayvancılığa yalnızca ekonomik açıdan bakmanın yanlış olduğunu, kültürel ve sosyal boyutunu da dikkate almak gerektiğini ifade etti. Başkan Seçer, "Sosyal, kültürel alanlar yaratmak, üreticileri, çiftçileri doğduğu yerde doyurmanın yollarını ararken, orada huzurla yaşamasının ya da yaşadığı yerleri daha cazip hale getirmenin yollarını bulmamız gerekiyor. Tüm bu çalışmaları yapıyoruz" dedi.
    Projenin detaylarını paylaşan Başkan Seçer, "Bu projenin ilk yıl için bize maliyeti 3 milyon lira. Bu yıl 60 üreticiye 25 küçükbaş hayvan veriyoruz. Toplamda 5 yıllık proje. Damızlık popülasyonuna 5 yılın sonunda 7 bin 500 yeni hayvan katıyoruz. Gelecek yıldan sonra bu yıl küçükbaş hayvan verdiğimiz üreticiden elde edeceğimiz dişi damızlık hayvanı, 3'üncü yıl yeni üreticilere vereceğiz. Bu döngü böyle devam edecek. Bu projenin bugünkü cari fiyatlarla 5 yılda maliyeti yaklaşık 11 milyon lira olacak" diye konuştu.
    Gıda güvencesini sağlayanların üreticiler olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, "Bizim hayatımızın güvencesi çiftçiler. Pandemi olunca dünyanın sayılı gıda ihraç eden ülkeleri ihracatı durdurdu. Gıdanın, tarımın, tarımsal üretimin silahtan çok daha önemli olduğu bu pandemi döneminde ortaya çıktı" ifadelerine yer verdi.
    Kadın üreticileri desteklemeye büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Seçer, proje kapsamında küçükbaş hayvan desteği alan Dedeler Mahallesi sakini Saniye Kara ile sohbet etti. Başkan Seçer, "İnşallah hem sizin aile bütçenize, kentin hayvancılığına ve ülke ekonomisine katkı sunacak. Sizler de kendi işinizi yapmanın huzurunu yaşayacaksınız. Beraberce çalışacağız. Biz sizi destekleyeceğiz, siz alın teri dökeceksiniz, üretime katkı yapacaksınız. Bereketli olsun" dedi

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow