hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MESİAD Çukurova bölgesindeki turizm ve üretim alanlarını inceledi

    MESİAD Çukurova bölgesindeki turizm ve üretim alanlarını inceledi
    expand

    MESİAD Çukurova bölgesindeki turizm ve üretim alanlarını inceledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD), Tarsus, Adana Tuzla, Karataş ve Ceyhan’da turizm, tarım ve sanayi alanları ile enerji bölgelerini inceledi.
    MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin ile yönetim kurulu üyeleri, Çukurova’nın en önemli ekonomik gelir kaynaklarını inceledi. İlk olarak Tarsus-Seyhan-Tuzla kıyı kesiminde yapılan incelemelerde sanayi ve turizm alanları gezildi. Tarsus kıyı kesiminin bakir tarım alanları ve kıyı şeridine sahip olduğunu kaydeden Başkan Engin, “Tarsus-Tuzla kıyı kesimi en önemli tarımsal üretim alanlarına sahip. Burada üretilen ürünler kentin tarımsal üretimde üst sıralarda yer almasını sağlamaktadır. Son yıllarda tarımsal üretimin önem kazandığını göz önünde bulundurursak, bu bölgenin her sorunun çözülmesi ülkemize ve üreticilerimize kazandıracak. Kendi kendine yeten bir ülke olmamız için çiftçilerimizin yanında olmalıyız ve sorunlarını hızlı bir şekilde çözmeliyiz” dedi.
    Tarsus-Seyhan-Tuzla kıyı kesiminin turizme kazandırılması ile Mersin’de turizmin önem kazanacağını belirten Başkan Engin, “Son yıllarda ‘bacasız sanayi’ ismi ile anılan turizm değer kazanmış, bölge ve ülkeler daha fazla turist almak için yarış haline girmişlerdir. Tarsus, Seyhan ve Tuzla da sahip olduğu kıyı şeridi ve temiz denizi ile turizme kazandırılması gereken bir bölgedir. Tarımsal üretimde ön planda olan bölgenin tarım arazilerine zarar vermeden bu bölge değerlendirilmelidir. Burada yapılacak tesisler ile her yıl binlerce yerli ve yabancı turist Mersin’i tercih edecektir. MESİAD olarak bölgenin tanıtılması ve yatırımların yapılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.
    Daha sonra Karataş, Yumurtalık ve Ceyhan’a giden heyet, Ceyhan Tunaş Termik Santrali ile yapım aşamasındaki Emba Hunutlu Termik Santrali,  sanayi üretim alanları,Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı Ceyhan Terminali ve Sönmez Çimento gibi sektör devleri konumundaki firmaların üretim yaptığı endüstriyel serbest bölge Toros Adana Yumurtalık Serbest Bölgesi’nde (TAYSEB) incelemelerde bulundu.
    Engin, “Sektörlerinde önemli oranda üretim yapan birçok firma Toros Adana Yumurtalık Serbest Bölgesi’nde üretim yapıyor. Burada üretilen ürünler ülkemiz ile birlikte dünya pazarlarında yer alıyor. Ayrıca binlerce personel buralarda istihdam ediliyor. Sanayi üretimin günden güne önem kazandığı bu yıllarda burada yapılan üretimi ‘Nasıl arttırabiliriz?’ diye düşünmemizin faydası olacaktır. İşleyen her çarkımızın hızlanması ülkemizin kalkınmasının hızlanması demektir” dedi.
    Çukurova’nın tarım, sanayi, lojistik, enerji, turizm ve petrokimya açısından Türkiye, Ortadoğu ve Avrupa’da öne çıkacak en büyük alternatif havza olduğunu kaydeden Başkan Engin, “Yapımı devam eden Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı, deniz ve demir yolları, karayolları ulaşımı ile Marmara havzasına alternatif olan Çukurova, dünyanın geleceğine yön verecek çekim merkezlerinden bir tanesidir" diye konuştu.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow