hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sağlık çalışanlarına N95 maske, siperlik ve vitamin desteği

    Sağlık çalışanlarına N95 maske, siperlik ve vitamin desteği
    expand

    Sağlık çalışanlarına N95 maske, siperlik ve vitamin desteği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Okan ÇALIŞKAN/TARSUS(Mersin), (DHA)- MERSİN’in Tarsus ilçesinde yeni tip koronavirüse karşı 12 Mart’tan bu yana mücadele veren belediye, hayırseverlerin de desteğiyle edinilen N95 maske, siperlik ve C vitamini kolilerini sağlık çalışanlarına teslim etti.
    Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, pandemi sürecinin en az hasarla atlatılması için tüm gayreti ile çalışmalarını sürdürüyor. Koronavirüs ile mücadele kapsamında belediye imkânlarını vatandaşlar başta olmak üzere sağlık çalışanları ile belediye çalışanlarının sağlığının korunması için planlı ve koordineli şekilde kullanan Başkan Bozdoğan, hayırseverlerinde desteğiyle edinilen N95 maske, siperlik ve C vitamini kolilerini Devlet Hastanesi, İlçe Sağlık Müdürlü ile Aile Sağlık Merkezi'ni ziyaret ederek bizzat teslim etti.
    İlk olarak Tarsus Devlet Hastanesini ziyaret eden Belediye Başkanı Bozdoğan, 4 bin 300 adet N95 maske, bin 500 adet siperlik, bin 800 adet C vitaminini yetkilere teslim ederken oradan İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Aile Sağlık Merkezinde görevli personellerin kullanımına sunulmak üzere 900 adet N95 Maske ve 450 adet C vitamini desteğinde bulundu.
    Koronavirüs salgını konusunda baştan bu yana aldıkları sıkı tedbirleri uygulamaya devam edeceklerini belirten Başkan Bozdoğan, vatandaşların günlük yaşamlarında mutlaka maske kullanmalarını ve sık sık ellerini en az 20 saniye boyunca yıkamalarıyla birlikte sosyal mesafe konusunda kurallara harfiyen uymalarını istedi.
    Bozdoğan, koronavirüsten nedeni ile tüm dünyanın zorlu bir dönemden geçildiğini belirterek, "Bu dönem, herkes için en önemli şeyin sağlık olduğu gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi. Tüm dünya pandemi ile mücadele ederken geçen 1 Haziran'da normalleşme adımlarının atıldığı ülkemizde Tarsus Belediyesi olarak halkımızın sağlığını korumak adına rehavete kapılmadan ve tedbiri elden bırakmadan süreci yönetmeyi sürdürüyoruz. Salgının etkilerinin en yoğun hissedildiği bu süreçte de sorumluluk ve fedakarlıktan kaçınmayan sağlık çalışanlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Mart ayından bugüne başta Devlet Hastanelerimiz olmak üzere Aile Sağlık Merkezleri ve bağlı birimlere ekipman desteğimiz devam etmektedir. Birlikte başaracağız şiarına uygun olarak çalışmaya, sağlık birimlerimizin sağlıkçılarımızın ve halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow