hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarım işçilerinin kurduğu mahalle, seneler sonra çağdaş standartlara kavuşacak

    Tarım işçilerinin kurduğu mahalle, seneler sonra çağdaş standartlara kavuşacak
    expand

    Tarım işçilerinin kurduğu mahalle, seneler sonra çağdaş standartlara kavuşacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)-MERSİN'in en doğu ucunda yer alan Tarsus ilçesine bağlı Günyurdu Mahallesi’nin Atgirmez mevkiinde Büyükşehir Belediyesi tarafından kanalizasyon altyapısı için başlatılan çalışmalar sürüyor.
    Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus’a bağlı Günyurdu Mahallesi Atgirmez mevkiinde yaşayan yurttaşların kanalizasyon sorununun çözüleceğine söz vermiş ve bu sözün verilmesinden kısa süre sonra,  Temmuz ayı içerisinde kanalizasyon hattı yapımına başlanmıştı. MESKİ tarafından yüklenici firma aracılığıyla yapımı süren proje kapsamında çeşitli çaplarda HDPE esaslı koruge boru ile kanalizasyon hattı, muayene bacası, dizel jeneratör ile birlikte paket atıksu arıtma tesisi kurularak, günde 600 metreküp atıksuyun temizlenmesi sağlanacak.
    1980’li yıllarda bölgeye gelen tarım işçilerinin yerleşmeye başlamasıyla kurulan ve sonraki yıllarda aldığı göçle hızla büyüyen Günyurdu Mahallesi Atgirmez mevkiinde altyapı sisteminin olmaması büyük sorun yaratıyordu.
    Bölgede yaşayan yurttaşların yaşadıkları sorunlarını yakından bilen Başkan Vahap Seçer, Haziran ayında Atgirmez’e ziyarette bulunmuştu. Bölge halkının beklentilerini önem sırasına göre çözüme kavuşturacaklarını ifade eden Başkan Seçer, altyapı çalışmalarının kısa sürede başlayacağını müjdelemiş, ardından da Temmuz ayında çalışmaları başlatmıştı.
    Yaklaşık 35 yıllık bir yerleşim yeri olan ve 500 hanesi bulunan Atgirmez’de, yüklenici firma tarafından yapılan altyapı çalışmaları kapsamında yaklaşık 6 kilometre boru döşenerek, yerleşim yerlerinden toplanacak atıksular arıtılarak yeniden doğaya bırakılacak. Altyapı sisteminin 2021 yılı Ocak ayında tamamlanarak devreye girmesi planlanıyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow