hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarsus Belediyesi 'Can Dostlar Ebedi Mezarlığı' için ilk kazmayı vurdu

    Tarsus Belediyesi Can Dostlar Ebedi Mezarlığı için ilk kazmayı vurdu
    expand

    Tarsus Belediyesi 'Can Dostlar Ebedi Mezarlığı' için ilk kazmayı vurdu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Okan ÇALIŞKAN/TARSUS(Mersin), (DHA)-MERSİN'in Tarsus ilçesinde belediye, 'Can Dostlar Ebedi Mezarlığı' için çalışma başlattı. Teknik donanımıyla bir hastane kapasitesine sahip olan 'Havyan Rehabilitasyon Merkezi' tedavi, ameliyat ve kısırlaştırma işlemlerini sürdürürken, hayvanseverler için önemli bir projeye imza atılacak.
    Mülkiyeti Tarsus Belediyesi’ne ait olan alanda yapılacak mezarlık için hayvan severlerden herhangi bir ücret talebinde bulunulmayacak. Yunus Emre Mahallesi'nde bulunan Barınak bölgesinde yapılacak olan mezarlık can dostlarını kaybeden hayvan severlerin talepleri doğrultusunda açılacak. Can Dostlar Ebedi Mezarlığı 2 dönüm üzerine inşa edilecek. Oluşturulacak alanda vatandaşlar, hem kaybettikleri can dostlarının mezarının nerede olduğunu bilmenin gönül rahatlığını yaşayacak hem de evcil hayvanlarının mezarlarını ziyaret edebilecekler. Bölgede özel ağaçlandırma çalışması da uygulanacak. Veteriner Müdürlüğünce yürütülecek çalışmada, defin sırasında pati dostlarından her hangi bir ücret talebi istenmeyecek.
    Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, sorumluluk alanındaki hayvanların sağlığı, refahı, halk ve çevre sağlığı konusunda ortaya çıkması muhtemel sorunların önlenmesi için projeler yürütmeye hazır durumda olduklarını belirterek, "Özellikle sahipsiz hayvanların yaşam ve sağlık hakları konusunda çok hassasız. İnsanlar kadar hayvanlarımızın da yaşamlarına saygı göstermek zorundayız. Biz belediye olarak üzerimize düşen her ne varsa yerine getirmeye gayret gösteriyoruz. Ayrıca meclisin gündeminde olan hayvan hakları yasasının bir an önce çıkması gerekiyor" dedi.
    Öte yandan 229 misafire ev sahipliği yapan barınakta, 69 yasaklı ırk (pitbull) korunurken, Başkan Bozdoğan’ın göreve gelmesiyle birlikte 270 can dost gönüllülerine teslim edilerek sıcak yuvalarla tanıştı.

    FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜ

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow