hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarsus Belediyesi üreticilere 40 bin adet yerli fide dağıttı

    Tarsus Belediyesi üreticilere 40 bin adet yerli fide dağıttı
    expand

    Tarsus Belediyesi üreticilere 40 bin adet yerli fide dağıttı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Okan ÇALIŞKAN/TARSUS (Mersin), (DHA)- MERSİN'de Tarsus Belediyesi, yerli tohumlardan yetişen 40 bin fideyi 12 köye ücretsiz dağıttı.
    Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan 'Gelecek toprakla hayat buluyor' sloganı ile Ata mirası olan yerli tohumların, yaygınlaştırılması sağlamak amacıyla zor koşullarda üretim yapan çiftçilere destek olmaya devam ediyor. Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünün koordinesinde temin edilen ve yerli tohumlardan üretilen fideler dağıtılarak kırsal kalkınmanın önünü açmak için önemli adımlar atılıyor. Tarsus Belediyesi, tarımsal üretimi, tarımda çeşitliliği ve verimliliği arttırma çalışmalarının yanı sıra üretimi teşvik ve üreticiyi güçlendirme uygulamalarını da hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Cinköy, Çakırlı, Çiriştepe, Karadiken, Taşçılı, Tepeköy, Dedeler, Kerimler, Sarıveli, Sayköy, Sucular, Taşkuyu kırsal mahallelerinde zeytin, harnup, badem, incir, nar, taş armudu, dut, murt, üzüm olmak üzere toplam 40 bin adet fide dağıtımı gerçekleştirildi.
    Tarımsal üretimde her daim çiftçilere destek olacaklarını belirten Tarsus Belediye Başkanı Bozdoğan, "Tarsus kadim topraklara sahip çok kadim bir kent. Bu kentte yaşamanın güzellikleri de ayrıdır, sorunları da. Biz kentimiz için, hemşehrilerimiz için çalışmak için uyku bile uyumuyoruz. Çünkü bu kentte olması gereken doğru, isabetli adımları atmamız gerekiyor. Hemşehrilerimizin iyiliği, değerleri, bütünlüğü bizim için çok önemli. Ve bu kentte yaşayan insanların yaşam kalitesinin sosyal refahının yükselmesi için çaba gösteriyoruz. Bugün burada topraklarımızın emektarları çiftçilerimize fide dağıtılıyor. Çiftçi kalkınırsa köylü kalkınırsa kentte kalkınır" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow