hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarsus Kaymakamı Ünal: Yeni hastanemiz 2020 yılında bitecek

    Tarsus Kaymakamı Ünal: Yeni hastanemiz 2020 yılında bitecek
    expand

    Tarsus Kaymakamı Ünal: Yeni hastanemiz 2020 yılında bitecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TARSUS(Mersin), (DHA) – MERSİN’in Tarsus ilçesinde Kaymakamı Yüksel Ünal, yaklaşık bir yıl önce yapımına başlanan 600 yataklı Tarsus Devlet Hastanesi inşaatının 2020 yılda tamamlanacağını söyledi. 
    Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Medya Mensupları Derneği’ni (MEDYAD) ziyaret etti. MEDYAD Başkanı Okan Çalışan ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Kaymakamı Ünal,  ilçedeki gelişmeler hakkında bilgi verdi.
    Kaymakam Ünal, ilçe gündemini çok meşgul eden yeni Devlet Hastanesi inşaatının devam ettiğini belirterek, "Yeni Devlet Hastanemizin 2020 yılı Ocak ayında bitmesi hedefleniyor. Üç ay önce Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hastanemizle ilgili söz verdi. Yoğun şekilde inşaat devam ediyor. Tarsus’a yakışır hastane, birçok olaylar nedeniyle çok geç kalınmış bir hastane. Şu anki mevcut devlet hastanesi fiziki olarak görevini tamamlamış görevini bitirmiştir. Yeni hastaneye geçtiğimiz zaman ilçe olarak daha iyi bir hizmet verecek son derece modern bir hastanemiz olacak" dedi.
    Kaymakam Ünal, üniversite konusuna değinerek, "Üniversite konusunda içinde belediye başkanı dahil 18 üyeyiz. Kaymakam olarak bende varım. Tarsus Üniversitesinin kuruluşu onaylandı. Acilen yeni binaya ihtiyaç var. Bunun için Tarsus Eğitim Vakfı (TEV) yönetimi mevcut binalarını daha önceki aylarda Tarsus Üniversitesine bağışlayacağını beyan etti, bu yönde kararlar alındı. Ancak devir işlemi bir türlü yapılmıyor. TEV’e ait 24 dönümlük arazi Tarsus Üniversitesine devredilmelidir. Düne kadar yönetim burayı devrederiz derken şimdi ise 'Soruşturma geçiririz' diyerek vermekten imtina ediliyor. Bende, mütevelli heyetine ya burayı devredin, ya da istifa edin diyorum. Vakfılar Genel Müdürlüğü'ne de soruldu, devir için bir sorun yok diye cevap geldi. Buna rağmen devrin yapılmaması ve Tarsus Üniversitesine verilmemesi bu kente ve eğitime ihanet etmektir"
    Ziyaretten sonrası MEDYAD Başkanı Okan Çalışkan, günün anısına Ünal’a bir hediye verdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow