hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarsus Kültür Evi açılıyor

    Tarsus Kültür Evi açılıyor
    expand

    Tarsus Kültür Evi açılıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Okan ÇALIŞKAN/TARSUS(Mersin), (DHA)-MERSİN'in Tarsus ilçesinde, kentin kültürel mirasını gelecek kuşaklara aktarmak, yöre kültürüne özgü ögeleri yeniden kazanmak ve tanıtmak amacıyla 'Tarsus Kültür Evi inşa edildi.
    Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan'ın kentin tarihi ve kültürel değerlerinin korunması, tanıtılması ve turizme kazandırılması için geliştirdiği projelere bir yenisi daha eklendi. Belediyenin uzun süredir üzerinde çalıştığı 'Tarsus Kültür Evi Projesi'nde sona gelindi ve tarihi Kubat Paşa Medresesi yeni bir atmosfer ve işleve kavuştu.
    Tarsus Kültür Evi'nde yöreye özgü tarım ve ev araçlarından yöresel kıyafetlere, savaş aletlerinden eski zamanlarda Tarsus'un gündelik yaşamında kullanılan oyun, eğlence, hobi ve iş araçlarına, dokuma ürünlerinden mutfak eşyalarına kadar birçok materyal sergilenecek. Kültür Evi'ni gezenler, geçmişten bugüne uzanan Tarsus kültürünü daha iyi öğrenme, anlama olanağı bulacak. Yaş almış yurttaşlar çocukluk anılarında kalan araç gereçleri görme şansını yakalayacak.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow