hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarsus Şelalesi'nde heyecan dolu ilk rafting

    Tarsus Şelalesinde heyecan dolu ilk rafting
    expand

    Tarsus Şelalesi'nde heyecan dolu ilk rafting

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Okan ÇALIŞKAN/TARSUS(Mersin), (DHA)-MERSİN'in Tarsus ilçesinde düzenlenen 'Avrupa Hareketlilik Haftası' kapsamında ilk kez rafting etkinliği düzenlenirken renkli görüntüler yaşandı.
    Tarsus Belediyesi tarafından 'Avrupa Hareketlilik Haftası' etkinlikleri kapsamında Tarsus Şelalesi'nde ilk defa rafting yapıldı. Renkli görüntülere sahne olan raftinge, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ile belediye meclis üyeleri izleyici olarak katıldı. Sporcuların ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği rafting etkinliği, şelale eski köprüden başlayıp 82 Evler Mahallesi'nde bulunan Justinianus Köprüsü'nde (Baç Köprüsü) son buldu.
    'Avrupa Hareketlilik Haftası' kapsamında yapılan etkinliklerde, sporun ve hareketliliğin sağlık ve toplum üzerindeki önemine değinen Belediye Başkanı Bozdoğan, sporun ve sağlığın önemine dikkat çekmekle beraber 10 bin yıllık tarihiyle dünya mirası kentleri arasında olan ilçenin önemli tarihsel noktalarında bu tarz etkinlikler yaparak, tanıtımına ve turizmine de katkı sağlamak amacında olduklarını söyledi. Bozdoğan, "Sporun tarihi mekanlarda yapılarak toplumun sporla birlikte tarihe de ilgi duymasının amaçlandığı bu etkinlikte rafting güzergahı da özenle seçildi. Tarsus Şelalesi ve şelale eski köprüden başlayıp Justinianus Köprüsü'nde son bulan bu güzergahla tarihle köprüler arası bağ kurmak amaçlandı. Ayrıca şelalede özel ayrılan alanda, topaç çevirme, ip atlama, sek sek, deve cüce vb. geliştirici çocuk oyunları yapılarak çocukların zihin ve beden gücünü geliştirici oyunlara ilgisi arttırıldı" dedi.
    Çocukların ve ailelerinin neşeli ortamını gözlemleyen Başkan Bozdoğan, etkinlik sonunda vatandaşların taleplerini değerlendirdi.

    FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜ

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow