hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarsus'ta Cumhuriyet için yürüdüler

    Tarsusta Cumhuriyet için yürüdüler
    expand

    Tarsus'ta Cumhuriyet için yürüdüler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Okan ÇALIŞKAN/TARSUS(Mersin), (DHA) - MERSİN'de Tarsus Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeni ile düzenlendiği 'Cumhuriyet Yürüyüşü'nde binlerce vatandaş, Türk bayrakları ve bando eşliğinde yürüdü.
    Cumhuriyetin kuruluşunun  96'nci yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Belediyenin tertip ettiği Cumhuriyet Yürüyüşü Atatürk Bulvarı ile Mavi Bulvar’ın kesiştiği nokta olan Cetvel Köprüsü’nde başladı.
    Yürüyüşe Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Şükrü Uzundağ, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, Adalet Komisyonu Başkanı Engin Koç, Emniyet Müdürü Ercan Elbir, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Boyacıoğlu, bazı siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    Yürüyüşe katılan binlerce kişi ellerinde Türk Bayrakları ile Belediye Bandosunun çaldığı kahramanlık marşları eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Cumhuriyet coşkusunun hakim olduğu yürüyüşe kimi vatandaşlar balkonlarından ve pencerelerinden salladıkları Türk Bayrakları ile destek verirken kimi vatandaşlarda konfetiler patlattı.
    Yürüyüşün son noktası olan Cumhuriyet Meydanı’nda buluşan binlerce vatandaş, saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow