hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarsus'ta duvarlar  tuvale dönüşecek

    Tarsusta duvarlar  tuvale dönüşecek
    expand

    Tarsus'ta duvarlar  tuvale dönüşecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'in Tarsus ilçesinde bulunan binalar sanatsal resimler ile renklenecek,  binalarda kısmi restorasyon çalışması gerçekleştirilecek.
    Görsel ve estetik görünüm sağlayan çalışmalara  büyük önem veren Tarsus Belediyesi, ilçede bulunan ve kayıt altına alınan boş duvarları uzmanlar eşliğinde tuvale dönüştürüp çeşitli sanatsal temalarla resimlendirecek. Oluşturulan destinasyon ekibini, Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Nurseren Tor koordine edecek. Açık alan duvarlarında gerçekleştirilecek çalışmalar için Tarsus’ta 2 günlük araştırma destinasyon ekibi yapacağı 2.toplantının çalışmalarına start verip,binaların dönüşümünü sağlayacak. Tarsus Belediye Başkanı  Haluk Bozdoğan’ı makamında ziyaret eden Prof. Dr. Nurseren Tor, yapılacak olan çalışmaların tarihi kente özel ve naif bir dokunuş olacağını ifade etti.  
    Belediye Başkanı Bozdoğan, ‘’Tarsus’un hiçbir noktasında kötü görüntü olmasın istiyorum. Bu kadim kent bunları hak etmiyor. Şehircilik faaliyetlerinde bisiklet yolları için Master planı yapıyoruz. Bu konuda Kent Konseyimiz aktif olarak çalışma yapıyor, daha öncede Çalıştay düzenledik. Bisiklet topluluğu kurduk. Muhakkak bisiklet yollarını yapacağız. Mavi noktalı yollar uygulamasına geçeceğiz, trafik akışına zarar vermeden bunu esnaflarımız ile konuşarak ortak akıl ile yapacağız. Sahanın maharetli eller ile özenle işlenmesi taraftarıyım. Bu yüzden profesörlerimiz ile çıktığımız yolculuğu önemsiyoruz. Onlarla yapacağımız 'Sokak Sağlıklaştırması' projesi ile Bilimin ışığında estetik ve yeni bir Tarsus’u ortaya çıkaracağız‘’dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow