hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarsus'ta koronavirüs tedbirleri denetimi

    Tarsusta koronavirüs tedbirleri denetimi
    expand

    Tarsus'ta koronavirüs tedbirleri denetimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Okan ÇALIŞKAN/TARSUS(Mersin), (DHA)-MERSİN’in Tarsus ilçesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında denetimler gerçekleştirildi.
    Koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı'nın Türkiye genelinde eş zamanlı denetim yapılması konusunda 81 ile gönderdiği genelgeyle birlikte Tarsus Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçede gerçekleştirilen denetimlere Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Yardımcısı Füsun Kaleli ile birlikte katıldı. Son günlerdeki vaka sayıları da göz önünde bulundurulduğunda, hayatın her alanında mevcut tedbirlere uyulmasının önemi bir kez daha ortaya çıkması nedeniyle, koronavirüs salgınıyla mücadelenin etkin olarak sürdürülebilmesi için kurallara uyulması gerektiğini belirten Başkan Bozdoğan, 'Sağlık için hepimiz için’ vurgusu ile bugüne kadarki en kapsamlı denetimlerin gerçekleştirilmeye başlandığını söyledi.
    Başkan Bozdoğan, bu denetimlerin konaklama tesisleri, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, lokanta, kafe, restoran, kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, düğün ve nikah yapılan yerler, berber, kuaför, güzellik merkezleri, internet kafe, elektronik oyun yerleri, şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım araçları, ticari taksiler, taksi durakları, park, piknik alanları, lunapark ve bilumum yaşam alanlarını kapsayacağını bildirdi.
    Başkan Bozdoğan, koronavirüs tedbirleri konusundaki denetimler sırasında rehberlik edici ve bilinçlendirmeye yönelik faaliyetlere ağırlık verileceğine dikkat çekti.
    Koronavirüs konusunda tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğinin altını çizen Başkan Bozdoğan, "Toplum sağlığı için bireysel olarak önce kendimizi ve ailemizi bu salgından korumamız gerekiyor. Maske kullanımından ve ellerimizi sürekli hijyenleştirmekten asla vazgeçmemeliyiz. Yakın temastan kaçınmamız da kendimizi bu salgından korunmak açısından önem taşıyor" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow