hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Yılmaz, yaylalarda vatandaşları dinledi

    Başkan Yılmaz, yaylalarda vatandaşları dinledi
    expand

    Başkan Yılmaz, yaylalarda vatandaşları dinledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)-TOROSLAR Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, yaylaları ziyaret ederek hemşehrileriyle buluştu.
    Yeniköy, Aladağ ve Musalı Mahalleleri'nde incelemelerde bulunarak, mahalle muhtarları, vatandaşlar ve esnaflarla bir araya gelen Başkan Yılmaz, Toroslar'ın her noktasına hizmet götürme gayreti içerisinde olduklarını söyledi.
    Yaz aylarında nüfusu 180 bini bulan yaylalarda vatandaşların taleplerini dinleyen Başkan Yılmaz'a Toroslar Kent Konseyi Başkanı Ümit Erşan, belediye meclis üyeleri ve birim müdürleri de eşlik etti.
    Hizmetlerin vatandaşlara zamanında ulaşması ve acil ihtiyaçların yerine getirilmesi adına yayla ziyaretlerini sıklıkla gerçekleştiren Başkan Yılmaz, mahalle sakinleri tarafından yoğun ilgi ve sevgiyle karşılandı. Teknik ekipler tarafından mahallelere yapılan çalışmaları koordine ederken vatandaşlarla da sohbet ederek taleplerini bizzat kendilerinden dinleyen Başkan Yılmaz, hem merkezde hem de yaylalarda ciddi bir çalışma içerisinde olduklarını belirterek, "İlçemiz genelinde çok ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Hem merkez mahallelerimize hem de yaylalarımıza en çok yatırım yapan bir belediyeyiz. Normalde nüfusumuz 300 bin. Yaz aylarında da yaylalarımızdaki nüfus 180 bin kişiyi buluyor. Bizim vazifemiz vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermek ve hizmet vermek. Elimizden geldiğince çalışıyoruz" dedi.
    Yollarda sıcak asfalt, yama ve kilit parke çalışmaları yaptıklarını anlatan Başkan Yılmaz, "Temizlik sistemimizi yeniden organize ettik. İş yapma kapasitemizi artırdık. Sorumlu belediyecilik anlayışıyla da çalışarak hizmet alanlarımızın dışındaki hizmetler konusunda da vatandaşlarımıza yardımcı oluyor ve yönlendiriyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl Yeniköy, Ayvagediği ve Gözne Mahallelerimiz'deki kilit parke çalışmalarımızı tamamlayacağız. Ciddi bir yol kat ettik ama hep daha iyisini hedefliyoruz. Bu sene iki defa sel ve kar felaketi oldu. Biz bu yol bizim yolumuz, bu yol Büyükşehir'in yolu ya da Karayolları'nın yolu diye bakmadan yol açma çalışmalarımızı yaptık. Önemli olan Toroslar halkımıza en güzel hizmeti sunmak" diye konuştu.
    Başkan Yılmaz, yayla ziyaretleri sırasında el emeği göz nuruyla ürettikleri yöresel ürünleri ve bin bir emekle yetiştirdikleri sebze, meyveleri satan çiftçilerle de bir araya geldi. Başkan Yılmaz, üretimde verimliliği artıracak ve ürünlerin katma değerlerini yükseltecek bir çalışma içerisinde olduklarını belirterek; "Köyde oturmanın avantajlı olması ve üretenin kazanması lazım. Burada şeftali 1 TL, aşağıda 4 TL. Arada 25 kilometre var. Hem çalışma arkadaşlarımızla hem Tarım İl Müdürlüğüyle birlikte ürünlerin katma değerlerini yükseltecek bir çalışma içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.
    Mahalle muhtarları ve vatandaşlar da mahallelerine yaptığı ziyaretlerinden, yakın ilgi ve hizmetlerinden dolayı Başkan Yılmaz'a teşekkür etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow