hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyükşehir’den toplu taşıma için yeni yerleşke

    Büyükşehir’den toplu taşıma için yeni yerleşke
    expand

    Büyükşehir’den toplu taşıma için yeni yerleşke

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi’nin çevre dostu CNG yakıtlı yeni otobüsleri için doğa dostu Toplu Taşıma Yerleşkesi’nin yapımı sürüyor.
    Ulaşımın rahatlaması ve vatandaşların güzergah taleplerine daha kısa sürede yanıt vermeyi amaçlayan Büyükşehir, bu kapsamda 73 adet CNG yakıtlı çevre dostu otobüs alımına gitti. Yakın zamanda teslim edilecek doğalgaz yakıtlı araçların yanı sıra diğer belediye otobüslerinin de ulaşım merkezi olarak hazırlanan Toplu Taşıma Yerleşkesi’ne ilişkin çalışmalar devam ediyor.
    Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri, Etüt ve Projeler ile Ulaşım Dairesi Başkanlığı paydaşlığında yürütülen  ve Toroslar İlçesi’nde MEŞOT’un kuzeyindeki atıl bir alanda çalışmaları süren Toplu Taşıma Yerleşkesi için üniversitelerden akademik danışmanlık hizmeti de alınıyor. Arsa alanı 67 bin 837 metrekare, yapı alanı ise 8 bin 416 metrekare olan Toplu Taşıma Yerleşkesi, 404 adet belediye otobüsü park yeri, doğalgaz ve akaryakıt dolum istasyonları, araç bakım atölyesi, araç yıkama alanının yanı sıra görüntüleme merkezi, dinlenme alanları ve ofislerin yer aldığı bir ulaşım merkezi olacak. Alanda Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı teknik ekipler tarafından zemin güçlendirme ve saha iyileştirme çalışmaları gerçekleştiriliyor.
    Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nda İnşaat Mühendisi olarak görev yapan İbrahim Can Değerli, Toplu Taşıma Yerleşkesi zemin güçlendirme ve saha işlerinde kontrol görevini yürüttüğünü belirterek, “Toplu Taşıma Yerleşkesi projesine göre CNG yani sıkıştırılmış doğalgaz ve akaryakıt istasyonu, araç yıkama alanları, filo merkezi, atölye binaları ve depo olarak kullanılacak sundurmalı yapılar bulunacaktır. İhalesi yapılarak sözleşmesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığımızca yürütülen bu iş kapsamında zemin iyileştirme işleri ve saha işleri yapılmaktadır. CNG ve akaryakıt istasyonu işi ve bahsettiğim diğer binalar ise bir program dahilinde gerçekleştirilecek ihaleler kapsamında yapılacaktır” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow