hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kuvayı Milliye Anıtı Mersin’in Kurtuluş Günü’nde açılıyor

    Kuvayı Milliye Anıtı Mersin’in Kurtuluş Günü’nde açılıyor
    expand

    Kuvayı Milliye Anıtı Mersin’in Kurtuluş Günü’nde açılıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Toroslar İlçesi’nde bulunan Anıt Katlı Kavşağı yapılırken yerinden kaldırılan ve tahribata uğrayan Kuvayı Milliye Anıtı, yenilenerek tekrar eski yerine kavuştu. Anıt, 3 Ocak Mersin’in Kurtuluş Günü’nde açılacak.
    1997 yılında Toroslar Belediyesi tarafından Kuvayı Milliye Anıtı olarak yaptırılan anıt, tekrar aynı sanatçı tarafından yenilendi ve eski yerine kavuştu. Anıt 1997 yılında Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Başkanı Prof. Mustafa Yüksel tarafından yapılmış ve yine 3 Ocak’ta açılmıştı. Anıtın yenileme çalışmalarını yine Prof. Mustafa Yüksel gerçekleştirdi.Toroslar’a yakışır bir karaktere büründürülen anıtın açılışına sayılı günler kaldı. Anıt Katlı Kavşağı yapımında tahribat yaşanan ve 2019 yılında kaldırılan anıt, tekrar aynı yerine kavuştu. Kaldırılan aynı anıt Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilendi ve tahribat giderildi. Tahribata uğrayan kırık parçalar onarıldı ve bronz potine yapılarak boyandı. Eksik parçalar tekrar modle edildi ve polyester malzemeden yapılan anıtın kaidesi paslanamaz çeliğe dönüştürülerek, kayalık etkisi verildi.
    Kuvayı Milliye Anıtı’nın açılışıyla saat 15.30’da başlayacak 3 Ocak kutlamaları, akşamında ise coşku dolu iki konserle devam edecek. Büyükşehir Belediyesi tarafından Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda ücretsiz gerçekleştirilecek konserlerde saat 19.30’da Gripin, saat 21.15’te ise Kubat sahne alacak. 3 Ocak Mersin’in Kurtuluş Günü, sevilen sanatçıların konserleriyle renklenecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow