hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özel çocuklardan turunçgiller temalı özel resimler

    Özel çocuklardan turunçgiller temalı özel resimler
    expand

    Özel çocuklardan turunçgiller temalı özel resimler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Ulusal Turunçgil Konseyi ile birlikte yürütülen  'Biz de varız' projesi kapsamında özel öğrencilerin turunçgiller hakkındaki düşüncülerini tuvale yansıttıkları sergiye katıldı.
    Mersin'in 8-13 Kasım 2020 tarihleri arasında ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan 14'üncü Uluslararası Turunçgil Kongresi'nin hazırlıkları sürerken, bu çerçevede Toroslar ilçesinin eğitim kurumlarından Vali Sabahattin Çakmakoğlu Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencileri turunçgiller temasını işleyerek sergi düzenledi. Yaşadıkları heyecan ve sevinçleri gözlerine yansıyan öğrencilere, düzenlenen törenle ödülleri verildi.
    Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Badas, Ulusal Turunçgil Konseyi (UTK) Başkanı Kemal Kaçmaz, Akdeniz İhracatçılar Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Ümit Sarı, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katılım gösterdiği ödül töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Vali Sabahattin Çakmakoğlu Özel Eğitim Sınıfı Öğretmeni Meltem Yaşaroğlu Üredi "Ulusal Turunçgil Konseyi ile birlikte yürüttüğümüz 'Biz de Varız' Projesi ile Özel Eğitim Sınıfındaki öğrencilerimizle turunçgiller temasını işledik. Minicik elleri ve kocaman yüreklerinden çıkan resimlerle onların kişisel gelişimine katkı sağlamış olduk" dedi. Daha sonra söz alan Ulusal Turunçgil Konseyi Başkanı Kemal Kaçmaz ise, Mersin'in dünyada turunçgillerin başkenti olarak anıldığına dikkat çekerek, özel öğrencilerin turunçgiller temalı hazırladığı resim sergisi ile büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Hayata geçirdiği çalışma ve projelerle Mersin'in ulusal ve uluslararası alanda tanıtılmasına katkı sunan  Atsız Afşın Yılmaz'a teşekkür ederek, Başkan Yılmaz’ın bir turunçgil gönüllüsü olduğuna dikkat çeken Kaçmaz, "Mersin, hepimizin de bildiği gibi turunçgillerin başkenti olarak anılmakta. Sevgili çocuklarımız da projemiz ile 'Biz de Varız' diyerek çizdikleri resimlerle turunçgillerin tanıtımına katkı sundular. Öğrencilerimizi kutluyorum" şeklinde konuştu.
    Konuşmaların ardından Başkan Yılmaz ve protokol üyeleri turunçgiller sergisini hazırlayan özel öğrencilere madalya ve ödüllerini takdim ederek, hatıra fotoğrafı çekildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow