hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Toroslar Belediyesi'nden 'Zafer Yürüyüşü'ne davet

    Toroslar Belediyesinden Zafer Yürüyüşüne davet
    expand

    Toroslar Belediyesi'nden 'Zafer Yürüyüşü'ne davet

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Toroslar Belediyesi, 3 Ocak Mersin’in kurtuluşunun 98’inci yılı kapsamında düzenleyeceği '3 Ocak Zafer Yürüyüşü'ne tüm vatandaşları davet etti.
    Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, 3 Ocak kutlamaları için bilgilendirme toplantısı düzenledi. Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda Başkan Atsız Afşın Yılmaz, yapacakları etkinliklerle ilgili bilgiler vererek, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 3 Ocak'ın Mersinlilik bilincinin oturması ve yeni nesillerin kabul görmesi noktasında siyaset üstü bir gün olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, "Yıllardır 3 Ocak’ta değişik organizasyonlar yapılıyor. Toroslar ile özdeşlemiş en önemli organizasyonumuz 3 Ocak sabahı Toroslar’dan yapılan zafer yürüyüşü. Bu sadece son dönemde yapılmış bir yürüyüş değil, Mersin’in kurtuluşu sağlandıktan sonra her yıl Kuvayi Milliye gazileri kurtuluş savaşı gazileri toplandılar bir araya geldiler. Kalpaklarını giyip, istiklal madalyalarını göğüslerine takarak atlarına binip önce Çavuşlu’dan Yoğurt Pazarı’na, Cumhuriyet Meydanı’na yürüdüler yıllarca. Daha sonra bunların bir kısmı rahmetli oldu. Aynı yürüyüşe çocukları katıldılar. Babalarını kalpaklarını giyip, madalyalarını takarak gururla, göğüslerini gere göre zafer yürüyüşü yaptılar. Mersin halkı da bu güzergah üzerinde toplandı onları destekledi, sevgi gösterileri yaptı. Bu yürüyüşte her kesimden herkes bulunuyordu. Mersin’deki tüm unsurlar vardı. Bu yılarca devam etti. Bu bir rivayet değil, benim dedem de bir Kuvayi Milliye gazisiydi. Yıllar boyu yürüdü. En son fotoğrafı ak sakallı at üstüde. Vefat ettikten sonra babam, babası adına aynı gururla kalpağını ve İstiklal Madalyası’nı takarak yürüyüşe katıldı. Yıllarca bu devam etti. Hamit başkanımız 15 yıl önce başkan olduğunda kesintiye uğrayan bu geleneği yeniden başlattı. Toroslar’da her yıl gururla onurlu bir yürüyüş gerçekleştirildi. 31 mart itibariyle bayrağı devraldık ve aynı duygularla yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz" dedi.
    Kutlama etkinlikleri çerçevesinde Yunus Emre Kültür Merkezi’nde 'Milli Mücadele Mersin' paneli düzenleyeceklerini, resim sergisi açacaklarını ve çeşitli spor yarışmaları düzenleyeceklerinin bilgisini veren Başkan Yılmaz, "Bu sene de yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz. Bu yıl katılımın daha yoğun olacağını düşünüyorum. Valilik programına alınması meselesine çok katılmadık. Bir dönem valilik programına alınmış bu yürüyüş ama bu yürüyüş hep gerçekleştirilmiş. Bugünün şartlarının meselesi değil bu, Bu bir gelenek. Ve biz bu geleneği sürdürmek istiyoruz. Bu bir protokol yürüyüşü değil, farklı bir ruh var. Belki daha önce görüşülseydi valilik programına alınabilirdi. Bu konuda her hangi bir sıkıntı gerginlik yaşamıyoruz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow