hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Toroslar Belediyesi'nin kurban satış ve kesim yerleri bayrama hazır

    Toroslar Belediyesinin kurban satış ve kesim yerleri bayrama hazır
    expand

    Toroslar Belediyesi'nin kurban satış ve kesim yerleri bayrama hazır

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)-MERSİN'de, Toroslar Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını tamamladı. İlçe genelinde 33 noktada kurban kesim yeri belirlenirken, kurban satış alanı ise Korukent Mahallesi'nde bulunan 30 dönümlük alanın yanı sıra yaylalarda iki noktada kuruldu.
    Toroslar Belediyesi, bu yıl da vatandaşların daha sağlıklı ve huzurlu bir ortamda kurban ibadetlerini yerine getirebilmeleri için ilçe genelinde belirlediği kurban satış ve kesim yerlerinde hazırlıklarını tamamladı. Pandemi nedeniyle tüm tedbirleri alan belediye, toplum sağlığının korunması adına kurban kesim ve satış yerlerinde giriş ve çıkışları kontrollü bir şekilde sağlayacak. Sosyal mesafe ve hijyen kurallarına ise en üst seviyede uyulması için önlemleri sıkı bir şekilde uygulayacak.
    Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, hem besicilerin hem de kurbanlık alacak vatandaşların sağlıklı ve hijyenik ortamda alışverişlerini yapabilmeleri için oluşturulan kurban satış ve kesim yerlerinde otopark ve dinlenme noktasının yanı sıra su, elektrik, tuvalet ve banyo gibi tüm alt yapı çalışmalarını eksiksiz olarak tamamladıklarını söyledi.
    Kurban Bayramı'nın hayırlar getirmesini dileyen Başkan Yılmaz; "İnsan sağlığı açısından önemli bir süreçten geçiyoruz. Hemşerilerimizden isteğimiz, belirlediğimiz kurban kesim merkezlerinin dışında kötü görüntü oluşturacak ve insan sağlığına zarar verebilecek sokak ve alanlarda kurbanlarını kesmemeleridir. Aldığımız önlem ve tedbirlerle amacımız vatandaşlarımıza daha sağlıklı, temiz ve huzurlu bir bayram geçirmelerini sağlamaktır" diye konuştu.
    İl Kurban Hizmetleri Komisyonu'nca verilen karara göre, küçükbaş kurbanlık kesim fiyatı 60 TL, büyükbaş kurbanlık kesim fiyatı ise 350 TL olarak belirlendi. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow