hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Toroslar Kent Konseyi ile kalkınma işbirliği

    Toroslar Kent Konseyi ile kalkınma işbirliği
    expand

    Toroslar Kent Konseyi ile kalkınma işbirliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, ilçenin gelişmesi için Toroslar Kent Konseyi ile eğitim, tarım, turizm ve ekonomi gibi kalkınma odaklı alanlarda işbirliğiyle çalışacaklarını söyledi.
    Toroslar Kent Konseyi, etkinlik ve çalışma faaliyetlerini tanıtmak amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantının açış konuşmasını yapan Toroslar Kent Konseyi Başkan Ümit Erşan, belediye ile ortak anlayışla çalışacaklarını vurgulayarak, göreve geldiği ilk günden itibaren kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret ettiğini anlattı. Konseyin çalışmalarından bahseden Erşan, "Önümüzdeki süreçte belirlediğimiz 10 pilot okulda farkındalık oluşturmak amacıyla Yeşilay ile ortak çalışmalar yürüteceğiz. Geçtiğimiz haftalarda yine eğitim kurumlarında madde bağımlılığı ve uyuşturucu ile mücadele konuları üzerinde eğitim çalışmaları düzenledik. Bu çalışmalarımız aynı şekilde devam edecek. 7 Kasım’da da lösemili çocuklarımız için bir etkinliğimiz olacak. Topluma yarar sağlayacak konularda yapacağımız çalışmalardan bir diğeri ise çevre bilincini arttırmak odaklı olacak" diye konuştu.
    Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise kentin kalkınma konularına ağırlık verdiklerinin ve katılımcı demokrasi anlayışıyla çalıştıklarının altını çizdi. Yılmaz, Toroslar'da ilçenin sosyal, kültürel ve ekonomik yönden gelişmesini sağlamak amacıyla kurulan Kent Konseyi'nin önemli bir sorumluluğu yerine getirdiğini belirterek şunları söyledi:
    "Toroslar Kent Konsey'ini, kentin kalkınma önceliklerinin, sorunlarının, vizyonlarının sürdürülebilir kalkınma ilkeleri temelinde belirlendiği, tartışıldığı, çözümlerin geliştirildiği ortak aklın esas olduğu demokratik bir yapı olarak görüyoruz. İlçenin gelişmesi için konsey ile eğitim, tarım, turizm ve ekonomi gibi kalkınma odaklı alanlarda işbirliğiyle çalışacağız. İnşallah bu yapıyla güzel çalışmalar gerçekleştireceğiz. Toroslar’da yaşayan her insanımızı önemsiyoruz. Ancak elbette ki geleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimiz bizim için ayrıca önemli. Çünkü gençlik gelecektir, yarındır. Ve biz yarınlarımızın sağlam temeller üzerine kurulması için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışacağız. Önümüzdeki günlerde gençlerimizi bilinçlendirmek ve madde bağımlılığı ile mücadeleye dikkat çekmek amacıyla Kent Konseyimizle birlikte bir dizi etkinlik düzenleyeceğiz."

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow