hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Toroslar'da kanalizasyon çalışmaları sürüyor

    Toroslarda kanalizasyon çalışmaları sürüyor
    expand

    Toroslar'da kanalizasyon çalışmaları sürüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'in merkez Toroslar İlçesinde toplam 2 milyon 796.3 bin TL sözleşme bedeli ile yapımı devam eden kanalizasyon hattı döşeme çalışmalarının yüzde 25'i tamamlandı.
    MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından, Arpaçsakarlar Mahallesi’nde hayata geçirilen çalışmalar kapsamında 2 bin 650 metre Ø300’lük koruge borudan kanalizasyon hattı ile 44 adet parsel bağlantısı yapıldı. 2 bin 860 metre Ø300’lük koruge borudan kanalizasyon hattı döşemesi ile yaklaşık 130 adet parsel bağlantısı yapılması planlanıyor. Bölgenin kanalizasyon sorununu ortadan kaldırmak için muhtelif çaplarda 5.5 kilometre kanalizasyon şebeke imalatı yapılıyor. Uzun süredir beklenen Arpaçsakarlar Mahallesi kanalizasyon hattı döşeme çalışmaları tamamlandığında, mahalle sakinleri uzun yıllar güvenle kullanacakları kanalizasyon altyapı sistemine sahip olacak.
    Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından Arpaçsakarlar Mahallesi’nde gerçekleştirilen kanalizasyon hattı döşeme çalışmalarını yerinde inceledi. Saha gezisi sonrası Arpaçsakarlar Mahalle Muhtarlığı önünde vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Seçer,kanalizasyon hattının bölgenin önemli bir sorunu olduğundan söz ederek, “Bu yılki programımız içerisine almıştık. 5.5 kilometrelik bir hat. Yaklaşık 2 milyon 800 bin lira gibi bir ihale bedeli var. Arkadaşlarımız süratle projeyi bitirmeye çalışıyor. Bittikten sonra bölgeye önemli bir rahatlık sağlayacak. MESKİ olarak 2020 yılı içerisinde Toroslar’da toplam 3.5 milyon lira gibi bir proje çalışmamız olacak. Önemli bir kısmı işte bu proje. Onun için önemsiyoruz. Sadece Toroslar değil, Anamur'dan Tarsus'a kadar birçok bölgemizde, özellikle kanalizasyon, arıtma, temiz içme suyu, şebeke hattı gibi MESKİ’nin birçok çalışma alanında önemli eksiklerimiz var. Süratle bu yatırımlar gerçekleşecek. Önümüzdeki yılla beraber göreve geldiğimiz dönemden bu yana yaklaşık 500 milyon liranın üzerinde bir proje gerçekleşmiş, yatırım, inşaat, imalat başlamış olacak. MESKİ’nin ilk 5 yıl,2.5 milyar lira gibi bir yatırım programı var. Önemli aksaklıklar olmazsa, Stratejik Planımızda yer alan tüm bu yatırımlar, Mersin halkına aktarılacak. İnsan ve çevre sağlığı açısından bu yatırımları önemsiyoruz” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow