hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Toroslar’daki bağış kampanyası büyük ilgi gördü

    Toroslar’daki bağış kampanyası büyük ilgi gördü
    expand

    Toroslar’daki bağış kampanyası büyük ilgi gördü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)-MERSİN'de Türk Kızılayı'nın 'İyi ki Varsın Kan Dostum Kampanyası, merkez Toroslar ilçesinde duygusal anlara sahne oldu. Kan bağışı kampanyasına, belediye personeli ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
    Toroslar Belediyesi'nin destek verdiği Türk Kızılayı'nın 'İyi ki Varsın Kan Dostum Kampanyası, yoğun ilgi gördü. "Senin 15 Dakikan, Başkasının Bir Ömrü Olsun" sloganıyla pandemi kuralları çerçevesinde yapılan kampanyaya kan vererek destekte bulunan ilçe sakini Cavidan Karakaş, "İnsan başına gelmeden önemini bilemiyor. Sağlıklı olan herkesin kan bağışında bulunması hayati önem taşıyor. Babam, Kızılay'a verilen kan bağışı ile kurtuldu. Ben de bu kampanyaya destek vermekten büyük mutluluk duydum" dedi.
    Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'ın destekleriyle babasına acil kanı bulduklarını belirten Karakaş, "Belirli dönemlerde kan bağışında bulunuyorum. 1.5 yıl önce babam çok ağır bir ameliyat geçirdi, 8 ünite kana ihtiyacımız vardı. B Rh negatif kan çok zor bulunuyor. Çok fazla arayışa girdik. Çok şükür o dönemi atlattık ama babam iki ay önce de mide kanaması geçirdi. Daha önce kan verenlere ulaşmaya çalıştık. Kimisi ilaç kullandığını belirtti kimisi de koronavirüs geçirmişti. Mersin'den ve il dışından haber vermediğimiz kimse kalmadı. Bu süreçte 5 kişiye ulaşabildik" diye konuştu.
    Kanın, parayla satın alınabilen bir şey olmadığını kaydeden Karakaş, "İnsanın vücudunda olan bir şeyi bulmak inanın çok zormuş. Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz'dan da Allah razı olsun. Belediye personeline duyuruldu. Herkes kan vermek istedi. Gerçekten kan bağışığı hayat kurtarıyor. Bizzat yaşadığımız için söylüyorum. Bu konuda herkesin bilinçlenmesi ve teşvik edilmesi önemli. Bu insanlık vazifesi. Kan vererek başkalarının hayatına umut olmak çok kutsal bir görev. Böyle bir kampanyaya destek verdiği için Belediye Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz'a teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow