hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yaralı köpeğe yardım eli

    Yaralı köpeğe yardım eli
    expand

    Yaralı köpeğe yardım eli

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN'de, gelen ihbar üzerine yoğun kar yağışının olduğu merkez Toroslar İlçesi Değirmendere Mahallesi’nde bir ayağı olmayan çoban köpeği ekipler tarafından kurtarıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen köpek, Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’ne getirilerek, tedavi altına alındı.
    Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yoğun kar yağışının olduğu Toroslar İlçesi Değirmendere Mahallesi’nde yaşayan bir vatandaşın yaralı köpek ihbarı üzerine harekete geçti. Yoğun kar yağışının olduğu bölgeye gitmek üzere yola çıkan Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ekiplerine, karla kapanma ihtimali olan yolda güvenli bir şekilde ilerlemeleri için Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri de destek oldu. Çoban köpeği, Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri ile Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekiplerinin yaklaşık 5 saat süren çalışması sonrasında kurtarıldı. Dizinin altından itibaren sağ bacağı olmayan köpek, Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’ne getirildi. Bakımevi veterinerleri tarafından muayene edilen köpeğin tedavisine başlandı.
    Sağ bacağının yaklaşık 1 ay önce koptuğu belirtilen köpeğe ilk müdahaleyi yapan veteriner hekimler, bacağının olmadığı bölgede yer alan açık yaraları da tedavi altına aldı. Yaraları kapanmak üzere olan köpeğin tedavisine devam edilecek ve Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ampute bölümünde misafir edilecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow