hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Belediye ve kooperatif işbirliğiyle üretici kazanacak

    Belediye ve kooperatif işbirliğiyle üretici kazanacak
    expand

    Belediye ve kooperatif işbirliğiyle üretici kazanacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Yenişehir Belediyesi’nin destekleriyle tarımsal kalkınmaya yönelik faaliyetlerde bulanmak, bölgedeki üreticiler ile birlikte üretim, temin ve tüketim amacıyla Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kuruluyor.

    S.S Mersin Yenişehir Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin kuruluşu ile ilgili ana sözleşme imzaları atıldı. Kooperatif ile Yenişehir’de tarımsal kalkınmaya yönelik çalışmalarda bulunarak üreticiler ile işbirliği yapılacak. Geçmiş dönemlerde Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği Başkanlığı yapan ve kooperatifçilik konusunda başarılı işlere imza atan Başkan Özyiğit, Yenişehir’de tarımsal kalkınma için kolları sıvadı.  Kooperatif çatısı altında üretim, temin ve tüketim konusunda işbirliği yapılarak gerek ilçe sınırlarında gerek ülke genelinde Yenişehir’de üretilen ürünler için satış kanalları oluşturulacak. Mersin Yenişehir Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin 7 kişilik kurucular kurulunda 4 kadının yer alması ve bunlardan ikisinin ise üretici olması dikkat çeken ayrıntılar arasında yer aldı. Kooperatifin kurucuları arasında bulunan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in yanı sıra Necmi Birim, Hacı Bayram Battı, üretici Jale Erkaya, Sevgi Uğurlu, Semra Tekeli ve üretici Fatma Turunç yer alıyor. Yenişehir Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin geçici yönetim kurulu başkanlığını Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Necmi Birim yaparken, Başkan Yardımcılığını Yenişehir Belediye Meclis Üyesi Hacı Bayram Battı, Saymanlık görevini ise üretici Jale Erkaya üstlendi. Kooperatif ile ilgili konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, öte yandan belediye bünyesinde kalite birimi kuracaklarını da söyledi. 

    Mersin Yenişehir Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin amaç,  çalışma kapsamı ve faaliyetleri şu şekilde; “Üreticilerin ürettikleri ürünleri eder fiyatlarla değerlendirilecek.  Ürün yetiştirilmesi aşamalarında teknik ve üretim maliyetlerinin aşağıya çekilmesi konusunda faaliyetlerde bulunulacak. Üretilen ürünlerin hem Yenişehir’de hem de ülke genelinde dış satıma hazırlanması konusunda tüketicilerin sağlıklı ürünlere ulaşımının her safhasında etkin çalışma ve organizasyonlar yapılacak. Ürünlerin katma değerinin arttırılmasına yönelik, depo, ürün işleme merkezleri gibi yatırımlarda öncü rolü alarak ürünlerin daha fazla fiyatlarla değerlendirilmesine katkıda bulanmak.”

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow