hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Leonardo da Vinci’ye saygı sergisi açıldı

    Leonardo da Vinci’ye saygı sergisi açıldı
    expand

    Leonardo da Vinci’ye saygı sergisi açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     


    MERSİN, (DHA)-MERSİN'de, Yenişehir Belediyesi, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük ressamları arasında gösterilen Leonardo da Vinci’nin ölümünün 500'üncü yılı etkinlikleri kapsamında hazırlanan ‘Leonardo da Vinci’ye Saygı Sergisi’ni Mersinli sanatseverlerle buluşturdu.
    Yenişehir Belediyesi Ahmet Yeşil Sanat Galerisi ve Yenişehir Belediyesi Sanat Galerisi kapılarını bu kez ‘Leonardo da Vinci’ye Saygı Sergisi’ için ziyaretçilerine açtı.  42 tablo ve 4 heykel olmak üzere toplamda 46 eserin yer aldığı sergiler 30 Eylül’e kadar sanatseverler tarafından gezilebilecek.
    Serginin açılışı öncesinde Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Özgürlük Salonu’nda Leonardo da Vinci'nin hayatının anlatıldığı belgesel gösterimi ve projede yer alan sanatçılar; Ahmet Telli, Onay Akbaş, Nedim Gürsel, Yalçın Gökçebağ, İbrahim Karaoğlu, Burçin Erdi, Fevzi Karakoç, Cem Sağbil, Metin Celal, Durmuş Akbulut, Tülin Onat ve Mehmet Erbil ile söyleyişi gerçekleştirildi.
    CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan ve çok sayıda davetlinin katıldığı serginin açılışında konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Özyiğit, sanatı yaşamın bir parçası haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.
    Başkan Özyiğit, "Yenişehir Belediyesi olarak sanatı yaşamın bir parçası haline getirmek, başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızı sanatsal üretime teşvik etmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kentimiz çok iyi bir kültür ve sanat altyapısına sahip. Bizler hem bu altyapıyı geliştirmeli hem de bu mekânları sanatsal etkinliklerle yaşatmalıyız. Türkiye’nin en büyük ve en özel kültür sanat merkezlerinden biri olan Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezimizde bulunan atölyelerde pandemi öncesi iki bini aşkın çocuk ve gencimize çeşitli alanlarda sanat eğitimleri verdik. Ve şu anda pandemi tedbirleriyle kısıtlı sayıda da olsa eğitimlerimize devam ediyoruz" dedi.
    Başkan Özyiğit, Türkiye’nin saygın sanatçı ve yazarlarını buluşturan Leonardo da Vinci’ye Saygı Sergisi’ne Ankara, İstanbul ve Bodrum’dan sonra ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını anlattı.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow