hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin'de deprem tatbikatı

    Mersinde deprem tatbikatı
    expand

    Mersin'de deprem tatbikatı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-MERSİN'de, 12 Kasım’da 1999 Düzce depreminin yıl dönümünde 'Çök-Kapan-Tutun' tatbikatı yapıldı.
    Suphi Öner Öğretmenevi'ndeki tatbikata Vali Ali Hamza Pehlivan,  Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, İl Jandarma Komutanı Tuğamiral, Emniyet Müdür Mehmet Aslan, l Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, AFAD İl Müdürü Cenk Yıldız katıldı.
    Tatbikat öncesinde AFAD yetkilileri deprem anında yapılması gerekenler hakkında katılımcılara bilgi verirken ikazın verilmesi üzerine katılımcılar 'Çök,Kapan,Tutun Tatbikatı'nı gerçekleştirdi. Ardından Düzce Depremi'nde hayatını kaybedenler için dua edildi. Vali Pehlivan, depremde hayatını kaybedenleri anmak ve depreme hazırlıklı olmak amacıyla tatbikatın yapıldığını ifade ederek, deprem konusunda bilinç düzeyinin artırılmasının önemli olduğunu söyledi. 
    Bu yılın Afet Tatbikat Yılı ilan edildiğini anımsatan Pehlivan, "Bu kapsamda Mersin'de bugüne kadar yurtlarda, okullarda ve kurumlarda olmak üzere 2000 üzerinde tatbikat yapıldı. Eğitimlerde de 750 bin vatandaşımıza ulaşıldı. Bu tatbikatlar çok önemlidir. Bu nedenle de Mersin'de bu tarz tatbikat ve eğitimler devam edecektir. Bunun dışında aileler kendi içinde çocukları eğitmek için bunu sürdürülmelidir" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow